مژده رنگیان – یکی از بازیگران پیشکسوت ایران که اتفاقا در ورزش باستانی نیز سررشته دارد، درباره وزنهبرداری زنان، اظهارنظر عجیبی کرد که صحت علمی نداشت و واکنشهای زیاد بانوان ورزشکار در رسانهها، فضایمجازی و شبکههای اجتماعی را بههمراه داشت. همگی از سلامتی خود در این چند سال خبر دادند و ناراحتی خود را از […]
مژده رنگیان – یکی از بازیگران پیشکسوت ایران که اتفاقا در ورزش باستانی نیز سررشته دارد، درباره وزنهبرداری زنان، اظهارنظر عجیبی کرد که صحت علمی نداشت و واکنشهای زیاد بانوان ورزشکار در رسانهها، فضایمجازی و شبکههای اجتماعی را بههمراه داشت. همگی از سلامتی خود در این چند سال خبر دادند و ناراحتی خود را از چنین اظهارنظرهایی اعلام کردند. دختران آهنین ایران سودای رسیدن به المپیک را دارند و اینگونه صحبتها ممکن است آنها را از ادامه راه ناامید کند.
رشته وزنهبرداری بانوان در ایران عمری سهچهار ساله دارد و پس از سالها مهجوریت، رسمیت گرفته است و بانوان علاقهمند در همین مدت کوتاه توانستهاند به سطحی برسند که در میادین بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشند. از همان ابتدا بعضیها با حضور بانوان در برخی رشتهها مخالفت و برخی حمایت کردهاند، اما برخی اظهارنظرها میتواند آسیبزا باشند و آنهم زمانی است که یک فرد شناختهشده بدون داشتن اطلاعات دقیق، درباره یک رشته نظر کارشناسی غلط بدهد و باعث ایجاد نگرانی خانوادههایی شود که فرزندانشان در آن رشته فعالیت میکنند.
حاشیهسازی آقای بازیگر
بهتازگی داریوش ارجمند، بازیگر پیشکسوت ایران، در گفتوگویی انتقادهایی به وزنهبرداری زنان مطرح و بیان کرده است وزنهزدن زنان باعث افتادگی رحم و ازدستدادن قدرت باروری آنها میشود. همچنین بیان کرد که حسین رضازاده ۲۷۷کیلوگرم وزنه زده است و یک خانم باید ۲۵۰کیلوگرم وزنه بزند تا بهجای اینکه بهترین مادر دنیا شود، بهترین وزنهبردار جهان شود.
با وجود اینکه وزنهبرداری زنان در ایران قدمت زیادی ندارد، در کشورهای مختلف 5قاره قدمتدار است و کشورهای مختلفی مدال جهانی و المپیک در وزنهبرداری زنان دارند و همچنان هم در این رشته کار میکنند و اگر مشکلی وجود داشت، شاهد پرورش نسلبهنسل زنان وزنهبردار در این کشورها نبودیم. در اینکه وزنهبرداری رشته سنگینی است و مصدومیتهای مختلفی را هم برای وزنهبرداران مرد و زن دارد، شکی نیست، اما اینکه باعث شود شانس مادرشدن را از یک زن بگیرد، ثابتنشده است. اگر این رشته باعث بهخطرافتادن سلامت زنان میشد، قطعا کمیته بینالمللی المپیک اجازه نمیداد این رشته از سال۲۰۰۰ سیدنی وارد بازیهای المپیک شود یا در بررسی دوباره رشتهها که در سالهای گذشته انجام شد، آن را بهدلیل آسیبزابودن از المپیک حذف میکرد.
مادران وزنهبردار قهرمان
در کشورهای مختلف، زنان وزنهبردار زیادی هستند که هم وزنه زدند و قهرمان شدند و هم مادر شدند که چند نمونه از آنها را مرور میکنیم. سیبل اوزکان از ترکیه دارنده چندین مدال جهانی و قهرمانی اروپا، فرزند پسر دارد. اوکسان سیلونکو از روسیه، قهرمان المپیک و جهان و اروپا و رکورددار جهان، یک پسر دارد. آنا لشنیسکا، وزنهبردار سابق تیمملی لهستان، دختر دارد. سامانتا زیمرمن، وزنهبردار ۷۶کیلوگرم آمریکا، فرزند پسر دارد.
فرقی بین زن و مرد وجود ندارد
دکتر روحا… نوریان، متخصص پزشکی ورزشی و عضو دپارتمان پزشکی ورزشی دانشگاه علومپزشکی تهران، درباره این باور که وزنهبرداری بر قدرت باروری زنان آسیبزا خواهد بود یا نه، بیان کرد: ورزش اثر سوئی روی فعالیتهای فیزیولوژیکی بدن مرد و زن ندارد. حالا اگر در این راه کسی دوپینگ کرد، عوارضی روی فعالیتهای فیزیولوژیک دارد و این مسئله هم زن و مرد ندارد. موفقیت در ورزش هم تابع تمرین، تغدیه، ریکاوری و ژنتیک است و نمیتوان گفت هر کسی وارد ورزش شود، دچار مشکلات اساسی خواهد شد. از طرفی ورزش حرفهای، شغل است و با آسیب عجین شده و مهم این است که کنترل شود و آسیبها را به حداقل برساند.