به گزارش حاشیه ورزش و به نقل از استاندارد، پیش از این رسانه ها بارها در مورد نقض حقوق بشر در قطر در رابطه با کارگرانی که در ساخت استادیوم ها و زیرساخت های جام جهانی ۲۰۲۲ نقش داشتند، نوشتهاند. گزارش شده که بیش از هزاران کارگر مهاجر در قطر در جریان آماده سازی برای جام جهانی ۲۰۲۲ جان خود را از دست داده اند.
توماس دلاینی، هافبک سویا و تیم ملی دانمارک از ایده میزبانی جام جهانی فوتبال در قطر انتقاد کرد و گفت: هیچ یک از ما فکر نمی کنیم این ایده خوبی است اما در حال حاضر همه چیز به گونه ای تنظیم شده که به نظر بازیکنان هیچ اهمیتی داده نمی شود. همه به خاطر پول، حامی قطر در این راه هستند. این یک ایده بد به تمام معناست و من دوست دارم مسابقات در جای دیگری برگزار شود.
قطر میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ است. رسانه های خارجی به ویژه انگلیسی ها انتقادهای زیادی از رعایت نکردن حقوق کارگران توسط قطری ها داشته اند.
به گزارش ایسنا، در این بین، گزارش تکاندهندهای، نشان می دهد از زمانی که قطر در سال ۲۰۱۰ به عنوان میزبان جام جهانی انتخاب شده است تاکنون ۱۲۰۰ کارگر مهاجر با ملیتهای هندی و نپالی جان خود را از دست دادهاند و برآوردها نشان میدهد که تعداد مرگ و میر کارگران بخش ساخت و ساز در قطر تا زمان برگزاری جام جهانی به ۴۰۰۰ نفر نیز خواهد رسید.
جمعیت کشور قطر نزدیک به دو میلیون نفر است و حدود ۱.۵ میلیون کارگر خارجی نیز در این کشور مشغول به کار هستند. انتظار میرود که مقامات قطری برای برگزاری جام جهانی در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰۰ میلیارد دلار هزینه کنند. این در حالی است که هزینه برگزاری جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل حدود ۱۴ میلیارد دلار تخمین زده شده بود. قطر برای اینکه آماده برگزاری جام جهانی بشود به شدت نیازمند توسعه زیرساختهایی چون ورزشگاه و هتل است.