بهمن‌های بی‌سابقه در مسیرهای صعود
بهمن‌های بی‌سابقه در مسیرهای صعود
مسئول کمیته امداد و نجات فدراسیون کوهنوردی می‌گوید در هفته‌ی اخیر در مسیرهایی شاهد ریزش بهمن بودیم که اصلا سابقه ریزش بهمن در آن مسیرها وجود نداشته است.

به گزارش حاشیه ورزش

حمید مساعدیان مسئول کمیته امداد و نجات فدراسیون کوهنوردی در خصوص صعودهای احتمالی کوهنوردان به ارتفاعات به دلیل تعطیلات پیش رو آخر هفته گفت: باتوجه به حجم برف سنگین آمده که قطعا در چندسال اخیر بی سابقه بود، ارتفاعات به شدت مستعد بهمن هستند. در مناطقی که سال‌ها شاهد بهمن نبودیم، ریزش بهمن داشتیم؛ حتی در شیب‌های کم بهمن اتفاق افتاده است.

او در خصوص اینکه آیا صعود داشته باشیم یا خیر؟ گفت: قطعا صعود با این اوضاع خطرات خاص خود را دارد؛ در چند روز گذشته شاهد ریزش بهمن در مسیرهای کوهپیمایی ارتفاعات شمالی تهران مانند پلنگ چال در منطقه درکه، در توچال و شیرپلا بودیم.

مساعدیان ادامه داد: احتمالا چهارشنبه باز هم در ارتفاعات بارش برف خواهیم داشت و معمولا توصیه می شود از ۴۸ ساعت تا ۷۲ ساعت بعد از بارش برف، صعودی به ارتفاعات انجام نشود چرا که برف‌ها در این مدت پایدار نیستند و احتمال ریزش بهمن وجود دارد.

مسئول کمیته امداد و نجات فدراسیون کوهنوردی ادامه داد: باتوجه به شرایط، اگر کوهنوردی بخواهد مسیری را کوهپیمایی کند، باید از ارتفاعات بالا و مسیرهای پرشیب خودداری کرده و از آن بپرهیزد. همچنین منطقه‌ی صعود برای کوهنورد نا آشنا نباشد و در آن رفت و آمد صورت بگیرد. مثلا مسیر صعود قله توچال بسیار راحت تر از دره دارآباد است.

او تاکید کرد: در کل کشور بهمن‌هایی آمد که در آن مسیرها، ریزش بهمن بی سابقه بود. اگر تصمیم گرفتید که صعودی داشته باشید، نسبت به شناسایی منطقه اقدام کنید. بحث سرما، سرمازدگی و یخ زدگی اندام‌ها یکی از مشکلاتی بود که بسیاری از کوهنوردان در این هفته با آن دست و پنجه نرم کردند. سرمازدگی به علت عدم توجه به پوشش‌های مناسب صورت می‌گیرد. بسیاری از کوهنوردان در هفته جاری دچار سرمازدگی شده و به ما مراجعه کردند. باید بگویم که سرمازدگی درمان طولانی و صدمات جدی به همراه خواهد داشت.

مساعدیان ادامه داد: کوهنوردان حتما از تجهیزات و پوشش مناسب استفاده کنند و توصیه می شود اگر صعودی می خواهید انجام دهید نهایتا صعود یک روزه باشد. تاکید می کنم که از صعودهای چندروزه اجتناب کنید.

او در پاسخ به اینکه آیا فدراسیون کوهنوردی تمهیداتی را برای امدادرسانی اندیشیده یا خیر؟ گفت: پیش‌بینی‌های لازم در ارتفاعات صورت گرفته و ستادهای اطلاع رسانی و تیم‌های امداد و نجات در دماوند و در ۱۲ ایستگاه ارتفاعات شمالی تهران، مستقر شده اند. این نکته قابل ذکر است که کوهنوردان وظیفه دارند مراقب خودش باشند.