به گزارش حاشیه ورزش مسابقات جهانی سنگنوردی در حالی در فرانسه برگزار شد که ورزشکارانی از کشورهای مختلف جهان در آن حاضر شده بودند و از ایران نیز علی برات زاده شرکت کرده بود. البته نمایندهای که تنها به فکر منافع شخصی بود و خواست و اراده یک ملت را نادیده گرفت و کاری را کرد که نباید میکرد.
در مراسم معرفی نمایندگان کشورهای مختلف در این رقابتها، همه شرکت کنندگان پرچم کشورهای خود را در دست داشتند و با خوشحالی تکان میدادند، اما برات زاده پرچم مقدس کشورمان را روی زمین قرار داده بود و رفتاری بی شرمانه را از خود نشان داد که توهینی به هویت میلیونها ایرانی بود. ورزشکارانی که با پول بیت المال و از بودجه کشور برای حضور در مسابقات استفاده میکنند و به عنوان نماینده ایران نامشان وارد رقابتها میشود، آنقدر وقیح شدهاند که پرچمی که نام الله روی آن نقش بسته و خون هزاران شهید برای برافراشته شدن آن ریخته شده را به خاک میکشند و در نهایت میخواهند با یک عذرخواهی ساده از این توهین عبور کنند؛ البته که این توهین با واکنش تندی از سوی مردم روبرو شده و دوستداران ایران اسلامی رفتار و حرکت او را تقبیح و خواستار برخورد با این ورزشکار شدهاند.
برات زاده بعد از این حرکت ناشایست و شرم آور و در حالی که شرایط کاملا عادی بوده و مشخص است که او خیلی راحت در کنار سایر شرکت کنندگان ایستاده، گفته است: «این اتفاق یک سو تفاهم بوده و تبدیل به موضوعی بزرگ شده است!» سوال اینجاست که چطور همه شرکت کنندگان با شادی و نشاط پرچم کشورشان را تکان میدهند و تنها نماینده ایران این کار را نمیکند؟ هرطور بخواهیم نمیتوانیم به راحتی از بی حرمتی این ورزشکار عبور کنیم، چرا که او در اغتشاشات و فتنه سال گذشته نیز از اغتشاشگران در فضای مجازی بارها حمایت کرده بود و بعید نیست این رفتار ناشایست او در راستای همان فعالیتها باشد که ورود نهادهای نظارتی را میطلبد.
مخاطبی در این خصوص نوشته است: «فقط کافیه به پستهای این ورزشکار در زمان اغتشاشات دقت کنید همه چیز مثل روز برایتان روشن میشود.. البته این ورزشکار پایان عمر ورزشی خود نزدیک میشود و احتمالا بوی پناهندگی میآید وقتی با رکابیها آن طور برخورد میشود جسارت حرکت های بعدی داده میشود.»
یا مخاطب دیرگی گفته است: «این حرکات سخیف و دو پهلو زدنها برای ملت شهید پرور قابل پذیرش نیست و برعکس آنچه که برات زاده بیان کرده که عمدی در کار نبوده و خود را قهرمان چند دوره قلمداد کرده و در واقع خواسته بگه فرد کار آزموده و باتجربه وکارنامه داری است، اصلا پذیرفتنی نیست، اجباری هم نیست که خودتو به زحمت بیندازی و با دست پس بزنی و با پا پیش!!! به نظرم کسانی که ایشونو به عنوان مربی و… همراهی میکردند نیز مقصرند و به ملت و پرچمی که به پایش خونها ریخته شده، خیانت در امانت کردند. ساده انگاری و تسامح و تساهل بیجا ستمکاری بود بر آرمانهای انقلاب اسلامی..»
اهانت به پرچم در هر کشوری غیر قابل بخشش و تقبیح شده است و به عنوان جرم تلقی می شود، به عنوان مثال توهین به پرچم در کشورهایی مانند ترکیه، آلمان، سوئیس و اسپانیا، فرانسه، یونان و آمریکا حبس و جریمه نقدی در نظر گرفته شده و ظاهرا با وجود خون های زیادی که برای پرچم ایران اسلامی ریخته شده، قانون مشخصی در این زمینه در کشور ما وجود ندارد و سوال اینجاست که چرا این رفتارها جرم نیست؟ شاید قانون مشخص نداشتن باعث که میشود که یک ورزشکار به خود اجازه می دهد توهین کند و بعد هم با یک عذخواهی سر و ته قضیه را هم بیاورد. چرا در کشور ما قوانینی برای برخورد قاطع با چنین هتاکانی به دین و پرچم کشور وجود ندارد؟ آیا فقط فدراسیون باید در کمیته انضباطی محروم کند و تمام؟
مخاطبی در این خصوص میگوید: « چقدر جالب. به ماهیت یک ملت با پرچم آن کشور توهین میشود در حالی که از تمام رسانه های جهان پخش میشود و ایثار و از خودگذشتگی و شعور و فرهنگ ایران را زیر سوال میبرد آنوقت با یک عذر خواهی همه چیز سرپوش گذاشته میشود. دقیقا اشتباه ایشان همچون کار یک قاچاقچی است که با خود میگوید مواد را جابجا میکنم، دو حالت بیشتر ندارد یا موفق میشوم که به مقصود رسیده ام یا دستگیر میشوم که میبازم و اعلام میکنم اشتباه کرده ام و دولت کریمه هم که مرا میبخشد. چه عذر موجهی میتواند توهین به یک ملت و هزاران شهید را سرپوش گذارد؟»
البته در این بین و روز گذشته برخلاف رفتار زشتی که از سوی برات زاده سر زد، در مسابقات جهانی پارادوومیدانی «سعید افروز» نماینده کشورمان پس از رکوردشکنی و کسب طلای جهانی روی پرچم کشورمان سجده شکر به جا آورد (ویدیو بالا) تا نشان دهد پرچم این کشور آنقدر برافراشته و عزیز است که با رفتارهای امثال برات زادهها هیچگاه پایین نخواهد آمد.
- منبع خبر : مشرق