به گزارش حاشیه ورزش
مسابقات ورزش دانش آموزی در دو رشته بسکتبال و والیبال در شیراز در بخش پسران برگزار شده و در بخش دختران نیز این هفته برگزار خواهد شد؛ مسابقات بخش پسران روز پنجشنبه با برگزاری دیدارهای نهایی به پایان رسید و از روز دوشنبه ۲۴ بهمن ماه نیز، سالن های آموزش و پرورش شیراز مهیای میزبانی از مسابقات دختران خواهند شد.
پیش از آغاز رقابت ها در نشست هماهنگی خبرنگاران ورزشی در آموزش و پرورش برای پوشش این مسابقات، این موضوع نیز مطرح شد که بهتر است از حضور کارشناسان و پیشکسوتان این دو رشته برای حضور در مسابقات و تبادل نظر، دعوت شود.
به همین دلیل با دو تن از پیشکسوتان و مربیان فعال بسکتبال تماس گرفتیم تا درباره همین موضوع نظر آنها را جویا شویم اما هر دو نفر اعلام کردند که برای حضور در محل برگزاری مسابقات، دعوتی نه از هیئت های بسکتبال و نه از آموزش و پرورش، انجام نشده است.
ملی پوش شیرازی و پیشین بسکتبال که از منتقدان ثابت هیئت فارس در سال های اخیر بوده، حالا هم دیدگاهی کاملا منفی ارائه داد و گفت: از ما دعوت نشده ولی اگر دعوت هم کنند، ما دیگر کاری به بسکتبال فارس نداریم. درست است مسابقات دانش آموزی “کشوری” است اما چون در شیراز برگزار می شود، ترجیح می دهیم نرویم.
داریوش محمودی البته به مفید بودن این مسابقات اذعان دارد، به شرطی که هیئت های استان بتوانند از این ظرفیت استفاده لازم را ببرند : بعضی استان ها مثل مازندران استفاده خوبی از این مسابقات می کنند. حدود ۵ سال پیش در چنین مسابقاتی بود که مازندرانی ها استعدادها را شناسایی کردند و حالا همان نفرات، بخش عمده ای از تیم مدعی کاله در لیگ برتر را تشکیل می دهند! در حالی که ما هم همان سال استعدادهای خیلی خوبی داشتیم که شاید حتی از مازندرانی ها هم بهتر بودند، اما پس از مسابقات رها شدند.
محمودی ادامه داد : این بچه ها حالا از ما گلایه مند هستند. می گویند آن همه وقت گذاشتیم، هزینه کردیم اما به هیچ جا نرسیدیم. من هم تنها جوابی که به آنها می دهم این است که فقط از این استان بروند تا شاید در جایی دیگر موفق شدند. اینجا با این وضعیت موجود، راهی برای موفقیت وجود ندارد.
این پیشکسوت بسکتبال در انتهای صحبت هایش هم روی مفید بودن مسابقات دانش آموزی تاکید کرد و گفت : تیم های ملی ما از دل همین مسابقات بیرون می آیند. بازیکنان مستعد به تیم ملی جوانان و بعد به تیم بزرگسالان می رسند. مربیان تیم ملی هم بعضا در مسابقات حاضر می شوند و نفرات برتر را شناسایی می کنند.
اما دیگر مربی بسکتبال فارس، رویکردی متفاوت دارد. او اتفاقا از برخورد قهری با مساله گریزان است و می گوید حتی اگر کسی از او دعوت نکند، وظیفه خودش می داند که برای تماشای مسابقات به سالن های برگزاری برود : کسی از ما دعوت نکرده اما قطعا با شروع مسابقات دختران، به سالن خواهم رفت.
سرور روانی پور ادامه داد : انتظار هم نداشتیم کسی از ما دعوت کند. البته که وظیفه هیئت بسکتبال و مسئولان تربیت بدنی آموزش و پرورش است که از پیشکسوتان و کارشناسان بسکتبال دعوت کنند. ما را در استان های دیگر بیشتر تحویل می گیرند تا استان خودمان. شاید جرم ما خدمت کردن و سالم کار کردن است.
روانی پور افزود : از آقای خاکسار به عنوان رئیس هیئت بکستبال استان که در آموزش و پرورش هم دستی بر آتش دارند، توقع بیشتری داشتیم که از حضور صاحب نظران این عرصه استفاده کنند. من خوشحالم که شما به عنوان خبرنگار، حواستان به این مسائل هست اما متاسفانه دست اندرکاران، توجهی ندارند و دقیقا به همین علت هم هست که بسکتبال ما پیشرفت نکرده. تیمی در لیگ برتر نداریم و حتی تیم های پایه ما هم توفیق چندانی کسب نمی کنند. فقط شهر کازرون در این عرصه فعالیت خوبی دارد و حداقل نیمی از نفرات فارس از این شهر انتخاب می شوند.
روانی پور از اهالی بسکتبال و بزرگان این عرصه نیز گلایه مند است : یکی از معضلات ما این است که پیشکسوتان بسکتبال خودشان را کنار کشیده اند و ترجیح می دهند صحبت نکنند. این اتفاق باعث می شود بیشتر به عقب برویم. اتفاقا یک عده دنبال همین هستند که نام های بزرگ از متن بسکتبال استان خارج شوند تا جا برای امثال خودشان باز شود.
به گزارش ایسنا، تیم های دانش آموزی پسران فارس در هر دو رشته بسکتبال و والیبال، با وجود اینکه از امتیاز میزبانی برخوردار بودند، نتوانستند حتی در بین ۴ تیم برتر رقابت ها جایی برای خود باز کنند. در والیبال تیم های توابع تهران، اصفهان، آذربایجان غربی و کرمانشاه اول تا چهارم شدند و در بسکتبال هم تهران، توابع تهران، آذربایجان غربی و کرمانشاه، استان هایی بودند که روی سکو رفتند