دوومیدانی بانوان خراسان رضوی در مسیر توسعه
دوومیدانی بانوان خراسان رضوی در مسیر توسعه
ورزش خراسان رضوی باوجود شرایط رکود در لیگ‌های کشور به همت والای بانوان به جایگاه و رشد بسیار خوبی دست پیداکرده است کسب مقام‌های کشوری در رشته‌های مختلف و همچنین نقش‌آفرینی در رقابت‌های برون‌مرزی فرصتی فراهم آورده است  که با یکی از قهرمانان و مقام آوران رشته دوومیدانی به گفت‌وگو بنشینیم.

به گزارش حاشیه ورزش

مجید خروشی- لطفا خودتان را به خوانندگان ما معرفی کنید؟

انوشه ذوالفقاری هستم ، متولد ۶ فروردین ۱۳۶۷ در مشهد . عضو تیم ملی دوومیدانی و نماینده ایران در مسابقات جهانی سوئد که با اختلاف بسیار کم با نفر سوم در جایگاه چهارم قرار گرفتم  . در رقابت‌های لیگ و قهرمانی کشور، موفق به کسب عناوین قهرمانی در دوهای ۵۰۰۰ و ۱۰,۰۰۰ متر شده‌ام.

متاسفانه بعد از تقریبا ۱۵ سال کنار گذاشتن تمریناتم  به دلیل آسیب‌دیدگی ،  ۲ سالی هستش که به تمرینات حرفه‌ای برگشتم پس از بازگشت توانستم نتایج خوبی ثبت کنم و بار دیگر جایگاه خودم را در سطح حرفه‌ای تثبیت کنم .

خاطره شیرین؟

دریکی از رقابت‌های استانی علیرغم این‌که از خونریزی معده رنج می‌بردم به خاطر ذوق و شوقی  که از عناوین قهرمانی در رقابت‌ها داشتم در مسابقات شرکت کردم و موفق به کسب مقام شدم . این موضوع چراغ سبزی را برای حضور قوی‌تر در رقابت‌های بیشتر برای من روشن کرد.

نقش بانوان در توسعه ورزش خراسان رضوی ؟

بانوان  در کسب عناوین قهرمانی در سطح کشور بخصوص در دوومیدانی به کمک‌مربیان باتجربه و کاردان موفق به جایگاه خوبی شدند فرصت برای توسعه و اقبال عمومی به ورزش در نزد خانواده‌ها رونق پیداکرده است و ثبت‌نام و حضور نونهالان توسط خانواده‌ها در ورزش گواه این امر است و در ادامه گرایش نوجوانان و جوانان دختر و پسر  برای حضور در رقابت‌های ورزشی در سطح استان خوشبختانه روند رو به رشدی را طی کرده است.

چالش و مشکلات شما در دوومیدانی؟

یکی از چالش‌های بزرگ من ، تامین هزینه‌های مسابقات برون‌مرزی  است. تاکنون تمام این رقابت‌ها را با هزینه شخصی شرکت کرده‌ام ، درحالی‌که حضور یک اسپانسر می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در پیشرفت یک ورزشکار حرفه‌ای داشته باشد . متاسفانه ، علی‌رغم تلاش‌های فراوان ، هنوز حمایت لازم را دریافت نکرده‌ام . به‌ویژه برای ورزشکاران زن ، موانع بیشتری در جذب اسپانسر وجود دارد و بسیاری از برندها و شرکت‌ها تمایل کمتری به سرمایه‌گذاری در ورزش بانوان دارند.

ضمن اینکه بانوان فقط در روزهای فرد شرایط استفاده از پیست تخصصی رادارند که با این شرایط در روزهای دیگر یا باید در پارک تمرین کنیم و یا در خاکی‌های اطراف شهر که این مساله مشکل‌ساز است.

باوجود شرایط سخت خانه‌داری دلیل حضورتان در رقابت‌ها چیست؟

دوومیدانی  به من آرامش می‌دهد و احساس جنگیدن برای موفقیت را در من تقویت می‌کند

من باوجود مسوولیت‌های شخصی ، ازجمله همسر بودن و داشتن یک پسر ۱۲ ساله ، هرگز از اهدافم دست نکشیدم و همواره برای آن تلاش کرده‌ام . خوشبختانه در این مسیر، همسرم همواره حامی من بوده و از من حمایت کرده است و امروز خوشحالم که در مرز ۳۶ سالگی همچنان باقدرت در کنار جوانان به کسب عناوین قهرمانی فکر می‌کنم.

نقش حامیان مالی بخش خصوصی  در حمایت از قهرمانان ؟

ورزشکاران حرفه‌ای ، به‌خصوص در رشته‌های استقامتی مانند دوومیدانی ، نیازمند امکانات و پشتیبانی مالی مناسبی هستند . هزینه‌های تمرینات ، تجهیزات ، سفرهای بین‌المللی و حتی تغذیه و ریکاوری ، همه بخش‌هایی از مسیر یک قهرمان هستند که بدون حمایت مالی ، مسیر را دشوار می‌کند. در بسیاری از کشورها ، ورزشکاران برتر توسط اسپانسرها حمایت می‌شوند که این امر نه‌تنها به رشد فردی آن‌ها کمک می‌کند ، بلکه باعث افتخارآفرینی برای کشور نیز می‌شود . نقش مربیان در سازندگی و رشد دومیدانی خوشبختانه ما در دومیدانی استان اورلیان باتجربه و بادانشی برخوردار هستیم که این موضوع در استعدادیابی و شناسایی دوومیدانی کاران حایز اهمیت است ناگفته نماند آقای امین زاده رییس هیات دوومیدانی در راستای توسعه این رشته مهیج و مفرح ورزشی نقش بسزایی داشته‌اند که جا دارد از مربی گرانقدرم جناب آقای همایون همتی تشکر کنم که در این مسیر همواره همراه من هستند.

سخن پایانی

امیدوارم روزی برسد که حمایت از ورزشکاران ، به‌ویژه زنان ، جدی‌تر گرفته شود تا ما هم بتوانیم بدون دغدغه‌های مالی ، تمام تمرکز خود را روی موفقیت در مسابقات جهانی بگذاریم و پرچم کشورمان را به اهتزاز درآوریم.

تشکر می‌کنم از آقای امین زاده رییس هیات استان خراسان رضوی ، آقای کیوانی رییس هیات مشهد و همچنین خانم بیگی نایب رییس بانوان که همیشه حامی قهرمانان هستند.