- منبع خبر : فارس
راه نجات فوتبال ایران از…
مدیرعامل اسبق باشگاه سپاهان گفت: در برخی باشگاهها فعالیتهای مدیریتی تشکیلاتی نیست و قائم بر فرد است که این یکی از ایرادهای مهم نظام باشگاهداری ماست.
به گزارش حاشیه ورزش، فوتبال باشگاهی کشور در فصل گذشته به جز چالشهای مختلف در زمینه کشف استعدادها، سختافزار، نرمافزار و… چالش مدیریتی هم کم نداشت، از بیثباتی مدیریتی و تغییرات مداوم مدیران برخی باشگاهها گرفته تا انتخابها و تصمیمگیریهایی حیرتآور. به همین دلیل با محمدرضا ساکت، مدیرعامل اسبق باشگاه سپاهان اصفهان و دبیر اسبق فدراسیون فوتبال گفتوگویی در خصوص شرایط مدیریتی باشگاهها در فصل گذشته انجام دادیم.ساکت را میتوان یکی از موفقترین مدیران باشگاهی دانست که در زمان مدیریتش باشگاه سپاهان افتخارات و قهرمانیهای زیادی کسب کرد. به همین دلیل صحبتهای این مدیر باتجربه میتواند برای بسیاری از باشگاهها راهگشا باشد.حرفهای ساکت را در زیر میخوانید:
ساختار حرفهای مدیریت یک باشگاهآنچه مهم است اینکه بدانیم در نظام مدیریتی باشگاه، فعالیت مدیریت به مدیرعامل خلاصه نمیشود و در ساختار حرفهای و استاندارد، مدیریت شامل مجمععمومی، هیئت مدیره و مدیرعامل میشود که هر سه در سازماندهی فعالیت یک سازمان یا باشگاه، ستونهای اصلی راهبری، سازماندهی، برنامهریزی، بودجهگذاری، هدایت و نظارت است. این ساختار حرفهای مدیریتی باشگاه است که در الزامات مجوز حرفهای هم آمده است.باشگاههای قائم بر فرد در برخی باشگاهها فعالیتهای مدیریتی تشکیلاتی نیست و قائم بر فرد است که این یکی از ایرادهای مهم نظام باشگاهداری ماست و باوجوداینکه صدور مجوز حرفهای نیز تأکید بر ساختارسازی و اصول استاندارد مدیریتی در باشگاههاست اما گاهی در برخی باشگاهها این مورد رعایت نمیشود و نقش مجمععمومی، هیئت مدیره و بازرس کمرنگ میشود.
بیثباتی مدیریتی و پاسخگویی مشکلداردر فصل گذشته آنچه در برخی باشگاهها نمود پیدا کرد بیثباتی مدیریتی بود که مثلاً در یک باشگاه در کمتر از 2 سال 4 مدیرعامل عوض شد. تعویضهای مکرر مدیر، ثبات تشکیلاتی، ثبات برنامهریزی، شفافیت، پاسخگویی و راهبری درست باشگاه را دچار مشکل میکند و این نقطه چالشبرانگیز مدیریت فوتبال باشگاهی کشور است. وقتی ساختار مدیریتی تغییر میکند، هدفگذاری، برنامهریزی، راهبردها دچار مشکل میشود و اولویتبندی باشگاه نیز مدام تغییر میکند که خروجی بدی دارد. ضمن اینکه برخی اشکالات و مشکلات جاری باشگاه به مدیریت قبلی ربط داده میشود و عملاً پاسخگویی مدیریت باشگاه را دچار اشکال میکند که این هم یکی دیگر از ایرادهای مهم مدیریتی فصل گذشته بود.جلسات هماندیشی کم مدیران عامل از جمله اشکالات دیگر مدیریتی فصل گذشته باشگاهداری ما این بود که میزان برگزاری جلسات هماندیشی و همنظری مجموعه مدیران باشگاهها بهاندازه کافی نبوده یا مستمر نیست و بهصورت مقطعی این نشستها برگزار میشد. به نظر تعداد جلساتی که فدراسیون و سازمان لیگ برای مدیران باشگاهها برگزار میکنند باید بیشتر شود یا اتحادیه فوتبال و مدیران باشگاهها فعالتر عمل کنند؛ در حال حاضر مدیران باشگاهها مجمع صنفی مشخصی ندارند و این اتفاق باعث میشود که صاحبان اصلی لیگ و فوتبال حرفهای که مدیران عامل هستند کمتر دیده شوند.
نقاط مثبت مدیریت فوتبال در فصل گذشتهباتوجهبه چالشهای مدیریتی که گفتم طبیعی است که تأثیرات منفی آن در فوتبال ما بیشتر و پررنگتر دیده شود اما مدیریت فوتبال ما در فصل گذشته نقاط مثبتی هم داشتند؛ از جمله عزم جدی مدیران و هیئت مدیره باشگاهها برای ارتقای کیفیت ورزشگاهها و تلاش برای استفاده از کمکداور ویدئویی. برخی باشگاهها تلاش کردند VAR اختصاصی برای باشگاه و ورزشگاه خانگی خود داشته باشند. تمامی این موارد قدمی روبهجلو بود که البته نباید از نقش مثبت و خوب فدراسیون فوتبال و شخص تاج ساده عبور کنیم او و مجموعه مدیریتی تحت فرمان فدراسیون از جمله سازمان لیگ، آقایان دهقان و رفعتی نقش مهمی در ارتقای کیفیت ورزشگاهها و استانداردسازی ورزشگاه داشتند. ضمن اینکه نقطه مثبت دیگر دریافت مجوز حرفهای برای باشگاهها بود و باشگاههایی که مجوز حرفهای نداشتند اقدامهای جدی برای دریافتش انجام دادند و تلاش کردند اشکالات باشگاههای خود را به حداقل برسانند.
حق پخش چالش بزرگ مدیریتی و درآمدزایی فوتبالنقطه منفی دیگر در مدیریت فوتبال فصل گذشته بحث حق پخش تلویزیونی بود که با وجود برگزاری جلسات مختلف به سرانجام نرسید و تصویر روشنی برای آینده حق پخش تلویزیونی فوتبال هم وجود ندارد. این موضوع در حالی است که چند ماه قبل اقداماتی انجام شد اما دوباره به دست فراموشی سپرده شده که شاید نمیخواهند فوتبال و صداوسیما وارد چالش شوند ولی بههرحال پرداختنشدن حق پخش تلویزیونی یکی از چالشهای مدیریتی محسوب میشود زیرا درآمدزایی از این مسیر برای باشگاهها میتواند بهخوبی فراهم شود.
حوزه هواداریدر حوزه هواداری باشگاهها نیز چالشهایی را شاهد بودیم که بداخلاقیهایی را در برخی تماشاگران دیدیم که نشانگر آن است که بخش راهبردی و کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و باشگاهها اقداماتشان مفید فایده نبوده و باید در این بخش قویتر عمل کنند و توجه بیشتری از خود نشان بدهند.
رابطه موفقیت و قهرمانی با ثبات مدیریتثبات مدیریتی در باشگاهها باعث بالندگی میشود و اگر باشگاهی مثل سپاهان بزرگ توانست از سال 1381 کاملاً ساختارمند و شاخص شود، دلیل اصلی آن ثبات ساختار مدیریتی حاکم بر باشگاه بود؛ همان ثبات مجموعه مدیریتی یعنی مجمع، هیئت مدیره و مدیرعامل که باعث شد سپاهان 6 قهرمانی بیاورد و بهعنوان تنها باشگاه ایرانی در جام باشگاههای جهان حاضر شود و 10 سال مدام در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشد. همه این موفقیتها حاصل ثبات مدیریتی در این باشگاه است. در حال حاضر نیز باشگاههایی نظیر گلگهر سیرجان و پرسپولیس هم ثبات مدیریتی خوبی دارند. حاصل ثبات مدیریتی در پرسپولیس چند قهرمانی متوالی در لیگ برتر بود. این گفتههای من بهعنوان فردی است که 30 سال در مدیریت فوتبال بوده بیان میشود؛ بنابراین قبول کنید ثبات ساختار مدیریتی باشگاهها به بالندگی سازمانی، موفقیت سازمانی، راهبردهای مناسبتر باشگاهها و کارکرد قویتر اقتصادی باشگاهها کمک میکند.
حل مشکل اسپانسرینگ استقلال و پرسپولیسدر 2 سال گذشته در حوزه اسپانسرینگ مشکل دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس حل شد و آنها از آن وضعیت نامتعادل گذشته خارج شدند. با حضور اسپانسرهای شناخته شده و بزرگ این دو باشگاه شفافیت بیشتری پیدا کردند. البته باشگاههای دیگر هم در این حوزه خوب عمل کردند. سپاهان، ملوان، فولاد خوزستان و گلگهر نیز توسط اسپانسرهای خوبی حمایت شدند. باید قبول کنیم که رکن اصلی فوتبال و ورزش باشگاهها هستند، برای کشف و پرورش استعدادها، ارتقای آنها و معرفی به فوتبال ملی باشگاهها نقش اصلی را دارند؛ بنابراین ثبات اسپانسرینگ برای باشگاههای بزرگ ما خوب است و در نهایت به فوتبال ملی کمک می شود. البته حضور اسپانسرهای بزرگ باید در داخل باشگاهها نیز باعث شرایط مطلوبتری شود و در رابطه مدیرعامل و هیئت مدیره نیز ثبات فراهم شود که شرط اصلی آن انتخاب مدیرعاملی با شاخصهای مشخص از جمله توانمندی، دانش، تجربه لازم و… است.
ناسپاسی در حق مدیران عاملزمانی که مدیرعاملی توانمند برای باشگاه انتخاب شد باید به مدیر هم فرصت کافی داده شود. چطور در فوتبال میگوییم باید به مربی فرصت بدهیم تا ایدههای تاکتیکی خود را در تیم پیاده کند، به مدیرعامل هم باید زمان داده شود تا ساختار باشگاه را سازماندهی کند و از نظر تشکیلاتی، حقوقی، زیرساختها، نیروی انسانی، آکادمی و… بتواند کارها را سامان بدهد. به همین دلیل همیشه اعتقاد به ثبات ساختار مدیریتی در باشگاهها داشته و دارم ولی متأسفانه گاهی مشاهده میکنیم که مدیرعاملی به دلیل اینکه تیمش قهرمان نمیشود مورد هجمه و و انتقاد قرار میگیرد در حالی که او بهعنوان مدیر کار خود را خوب انجام داده است. هوادار نباید خیلی سریع مدیرعامل باشگاه را بهخاطر اینکه تیم مثلاً نایبقهرمان شده به چالش بکشد یا مدیرعامل بعد از چند قهرمانی بهخاطر اینکه یک سال قهرمان نشده زیر تیغ انتقادهای فراوان قرار بگیرد. نباید خیلی زود از مدیران دلزده شویم. دلم میسوزد وقتی نامهربانیها و رفتارهایی را با برخی مدیران عامل در فصل گذشته دیدم. البته این به جز ناسپاسیهایی است که در حق خودم بهعنوان مدیرعامل شد! منظورم مدیرانی است که در دو سال گذشته کار کردهاند زیرا خودم در 2 سال گذشته در هیچ باشگاهی مدیرعامل نبودهام.
سپاهان مدیرعامل مناسبی دارددر این دوره من بیشتر بهعنوان مشاور در حوزه امور مدیریت و باشگاهداری و صدور مجوز حرفهای باشگاهها و همچنین پروژههای اماکن و تجهیزات ورزشی با مبادی که علاقهمند بودهاند کار کردهام و از تجارب و دانش خود برای کمک به آنها استفاده کردهام. در مورد مدیرعامل جدید باشگاه سپاهان هم باید بگویم نیکفر مدیری باتجربه و وقت گذار است که قدرت برانگیختگی سازمانی مناسبی دارد و در مدیریت باشگاه نیز رفتار و گفتارش باعث تحرک مناسب در باشگاه است و حضورش مستمر و قدرتمند است و برایش آرزوی موفقیت میکنم. در این فصل اعضای خانواده سپاهان در کادر فنی هم حضور دارند؛ محرم نویدکیا، هادی عقیلی، جمشیدیان و ربانی که برخی از آنها در زمان حضور من هم در باشگاه حضور داشتند و افراد توانمندی هستند میتواند سپاهان را در مسیر موفقیت قرار بدهند.
لینک کوتاه :
https://hashiehvarzesh.com/?p=91721
برچسب ها
واکنش سردار دورسون به مذاکره کردن با پرسپولیس
مهاجم تیم فوتبال پرسپولیس میگوید آینده حرفهایاش بسته به تصمیم هیئت مدیره باشگاه دارد.
فغانی گفت: ترامپ مجبور شد به یک ایرانی مدال بدهد
علیرضا فغانی در گفتوگویی مفصل به تمام ابهامات و اتهامات پس از دیدار فینال جامجهانی باشگاهها در آمریکا پاسخ داد.
در مدارس فوتبال چه میگذرد؟
با آغاز تابستان، مدارس فوتبال در سراسر تهران میزبان هزاران کودک و نوجوانی هستند که رؤیای حضور در تیم ملی را در سر میپرورانند اما امکانات، شهریهها، نوع مدیریت و نظارت در آکادمیهای مناطق مختلف تهران، تصویری متفاوت از فوتبال پایه در پایتخت به نمایش گذاشته است. در گزارشی میدانی از شمال تا جنوب تهران، از زمینهایی با کمترین امکانات تا آکادمیهایی با هزینههای میلیونی را بررسی کردیم.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.