زنگ خطر برای ایران در توسعه رشته‌های المپیکی
زنگ خطر برای ایران در توسعه رشته‌های المپیکی
در حالی که کشورهای آسیایی به سوی تنوع در مدال‌آوری در بازیهای المپیک پیش می‌روند، ایران تنها در دو رشته در المپیک پاریس صاحب مدال شد تا زنگ خطر برای ورزش ایران به صدا درآید.

به گزارش حاشیه ورزش ، در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، ایران در بین آسیایی‌ها توانست در رده پنجم قرار بگیرد. کشورهای چین‌، ژاپن، کره‌جنوبی و ازبکستان در در رده بندی مدالی بالاتر از ایران قرار گرفتند. همچنین کشورهایی مانند بحرین، چین‌تایپه، هنگ‌کنگ، فیلیپین، اندونزی و قزاقستان بعد از ایران قرار گرفتند.

کاروان ایران تنها در دو رشته تکواندو و کشتی صاحب ۱۲ مدال شد و این در حالی بود که غیبت روسیه به عنوان یک قدرت مدعی در کشتی و تکواندوی جهان، در کسب این مدال‌ها بی‌تاثیر نبود.

اما ایران در حالی تنها در دو رشته صاحب مدال شده که سایر کشورهای آسیایی در رشته‌های مختلف پیشرفت چشمگیری داشته‌اند و در چندین رشته به مدال رسیده‌اند.

۱۱ کشور آسیایی دارای تنوع مدالی بهتر نسبت به ایران

چین (۲۱ رشته)، ژاپن ( ۱۵ رشته)، کره جنوبی (۱۱ رشته)، ازبکستان (۵ رشته)، چین تایپه (۵ رشته)، قزاقستان (۵ رشته)، تایلند (۴ رشته)، هند (۴ رشته)، کره شمالی (۴ رشته)، بحرین (۳ رشته) و اندونزی (۳ رشته) یازده کشور آسیایی بودند که تنوع مدالی بهتری در رشته های المپیکی نسبت به ایران داشتند و این موضوع زنگ خطری برای ورزش ایران در بازیهای آسیایی و المپیک آینده است.

برنامه ایران برای چوگان و اسکواش چیست؟

این وضعیت در حالی است که اسکواش و چوگان به عنوان رشته‌های جدید المپیکی به بازیهای ۲۰۲۸ لس آنجلس اضافه شده‌اند اما حرکت محسوسی در این دو رشته در ایران برای حضور در المپیک به چشم نمی‌خورد.

۴ طلای المپیک لس آنجلس و فدراسیون منحل شده در ایران!

همچنین فلگ فوتبال در کنار راگبی ۷ نفره صاحب ۴ مدال طلا در المپیک شده‌اند اما در ایران اخیرا فدراسیون راگبی منحل شده و این رشته که در بازیهای آسیایی و المپیک مدال دارد، تبدیل به انجمن شده است.

به نظر می‌رسد وزارت جدید ورزش در دوره دنیامالی باید هر چه سریعتر معاونت قهرمانی خود را مشخص و فعال سازد و نظارت جدی و ویژه‌ای بر روی رشته های المپیکی انجام شود تا مدال‌های ایران در بازیهای المپیک و آسیایی آب نروند. برخی فدراسیون‌ها هم بدون دستاورد خاصی سالها در یک مسیر یکنواخت و بدون رشد قرار گرفته اند که وزیر جدید ورزش باید فکر اساسی به حال آنها کند.

فدراسیونهایی یکنواخت و بدون دستاورد

ورزش آسیا به سرعت در حال پیشرفت است و حتی پاکستان در دوومیدانی صاحب مدال طلای المپیک می‌شود اما تنوع مدال‌آوری در ورزشهای المپیکی ایران هر روز محدودتر می‌شود و بار ورزش تنها بر دوش کشتی و تکواندو است.

درخواست برنامه، نظارت بر عملکرد و بازخواست روسای فدراسیون‌ها باید در اولویت معاونت قهرمانی وزارت ورزش باشد و در این راه باید تعارف را کنار گذاشت و موفقیت ورزش را نباید فدای رابطه و رفیق‌بازی کرد.

در ادامه وضعیت تنوع مدال‌آوری ۱۵ کشور آسیایی در بازیهای المپیک پاریس را بررسی می‌کنیم:

* چین: کشور دوم در رنکینگ مدالی المپیک با ۹۱ مدال (۴۰ طلا، ۲۷ نقره و ۲۴ برنز)

  • منبع خبر : ایسنا