سینا کلهر: مجموعه آزادی به روی مردم باز نشد
سینا کلهر: مجموعه آزادی به روی مردم باز نشد
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در نشست خبری گفت: بودجه به ورزش قهرمانی و حرفه ای اختصاص دارد، به ویژه استقلال و پرسپولیس که نیازهایشان تمامی ندارد.

به گزارش حاشیه ورزش ، سینا کلهر در نشست خبری که امروز یکشنبه ۲۴ بهمن با محوریت اولین دوره مسابقات مینی فوتبال روستایی و عشایری با عنوان (جام پرچم) در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، اظهار کرد: ورزش روستایی آن طور که باید و شاید از ظرفیت های آن به درستی استفاده نشده است. امیدوارم جام پرچم که اولین رویداد آن با فوتبال آغاز می شود، تحولی باشد تا ورزش روستایی به ورزش قهرمانی و حرفه ای تبدیل شود.

وی گفت: ۳۷ هزار خانه ورزش روستایی در کشور داریم که تنها ۷ هزار خانه ورزش روستایی افتتاح شده که البته عدد آن کم است. امیدوارم برگزاری جام پرچم به فعال شدن خانه های ورزش روستایی کمک کند.

معاون وزیر تصریح کرد: در حال حاضر ۴ هزار مربی ورزش داریم که در سطح روستا فعالیت می کنند، همچنین در سال ۹۸ برای اولین بار شاهد برگزاری جام خوشه چین در ۶ رشته ورزشی بودیم که تفاوت آن با جام پرچم این است که تمرکز آن تنها روی یک رشته ورزشی معطوف شده نه رشته های مختلف. هدف ما از برگزاری جام پرچم در حقیقت فعال کردن ورزش در روستاها و بخش ها است نه فقط در شهرستانها و سطح ملی.

کلهر خاطرنشان کرد: جام پرچم در بازه زمانی ۳ تا ۴ ماه در بخش های روستایی فعال خواهد بود که نتیجه برگزاری جام این است که روستاها صاحب تیم می شوند و این که استعدادها در روستاها شناسایی و روی آنها سرمایه گذاری خواهد شد.

وی اضافه کرد: در خصوص استعدادیابی؛ انجمن مینی فوتبال ما با همکاری هیاتهای ورزش روستایی و عشایری این کار را انجام خواهند داد، قبلا استعدادیابی به صورت پراکنده و سازمان یافته نبود، اما الان به شکل سازمان یافته خواهد بود.

کلهر گفت: یکی از مهم ترین دستاورد برگزاری جام پرچم این است که قهرمان این دوره از مسابقات به عنوان نماینده کشور در مسابقات بین المللی مینی فوتبال معرفی می شود.

وی ادامه داد: ورزش روستایی و عشایری از ورزش حرفه ای و ملی دور افتاده، تلاش بر این است که ورزش روستایی را به ورزش حرفه ای و قهرمانی متصل کنیم. البته در این زمینه حمایت های خوبی از وزارت ورزش و جوانان برای انجام این کار تا به امروز داشتیم.

کلهر علت انتخاب رشته فوتبال برای اولین گام برای برگزاری جام پرچم خاطرنشان کرد: با بررسی های زیادی که داشتیم علاقه‌مند در روستاها در رشته فوتبال بیشتر از سایر رشته های ورزشی بود، بنابراین در اولین گام رشته فوتبال را در اولویت قرار دادیم.

وی تاکید کرد: این مسابقات در اردیبهشت و در رده سنی بالای ۱۵ سال برگزار می شود، امیدوارم با برگزاری این جام استعدادهای روستا این موقعیت را داشته باشند که وارد ورزش کشور شوند و تبعیض ها برطرف شود.

کلهر خاطرنشان کرد: انتظار ما از برگزاری این جام ایجاد نشاط در بین جامعه روستایی نیست، بلکه رفع تبعیض و برقراری عدالت و از بین بردن آسیب های اجتماعی است. در روستاها ما مشکل زیرساخت های فرهنگی و هنری داریم، متاسفانه برخی روستاها حتی برای استفاده از ظرفیت های تفریحی با محدودیت مواجه هستند.

وی همچنین با انتقاد نسبت به پوشش ضعیف رسانه ها از اخبار ورزش روستایی و عشایری، گفت: سهم روستاها در پوشش اخبار در رسانه ها بسیار پایین است و رسانه های محدودی اخبار ورزش روستایی و عشایری را تحت پوشش قرار می دهند که این جای تاسف دارد. ما اگر بخواهیم ورزش بانوان را در سطح روستاها فعال کنیم تا بانوان نیز امکان مشارکت در مسابقات را داشته باشند نیاز به پوشش خوب رسانه ها از ورزش روستایی داریم.

معاون وزیر ورزش در پاسخ به این پرسش که در بحث فرهنگی چه اقداماتی قرار است در روستاها انجام شود، افزود: برنامه ما قرار نیست فقط محدود به مسابقه ورزشی شود، بلکه قرار بود شبیه به یک جشنواره فرهنگی – ورزشی شود و ورزش بومی را هم داشته باشیم اما نشد چون اعتبارات لازم را نداشتیم.

کلهر پیرامون این پرسش که شما از کمبود اعتبارات صحبت کردید آیا برای برگزاری جام پرچم حامی مالی دارید و اینکه از زمان حضورتان چقدر به ورزش همگانی بودجه اختصاص داده شده است، افزود: سال ۱۴۰۰ به خاطر اینکه ورزش قهرمانی دچار مشکل بود، اگر بودجه‌ای بوده صرف ورزش قهرمانی بویژه فوتبال و دردانه‌ها یعنی استقلال و پرسپولیس شده که نیازهایشان تمام نمی‌شود.

کلهر همچنین درباره بودجه جام پرچم، افزود: کل اعتبار ما برای این جام ۲.۵ میلیارد است و با این اعتبار کم بدون اینکه هزینه‌ای دریافت کنیم مسابقه را برگزار می‌کنیم. یعنی اگر قرار بود برای هر روستا یک میلیون هزینه کنیم بیش از ۳۰ میلیارد نیاز داشتیم. برای فدراسیون همگانی از ۱۰ میلیارد اعتبار تقریبا ۳ میلیارد پرداخت شده و مشکل اصلی در بخش تخصیص است. از ردیف ۲۷ صدم درصد آنچه خزانه پرداخت کرده از ۸۵۰ میلیارد ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. صدای ورزش قهرمانی شنیده می‌شود و حتی اگر کار به دعوا بکشد فدراسیون‌ها حرف خود را می‌زنند، اما در بخش همگانی اینطور نبوده است.

کلهر در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که شما فیلمی را از استادیوم آزادی منتشر و از عدالت صحبت کردید، گفت: ما ۲۷ مهر با حضور وزیر مراسمی در مجموعه ورزشی آزادی داشتیم و گفتیم درهای آزادی به روی مردم باز شده، اما نشده است. بخشی از مشکلات به زیرساخت‌ها برمی‌گردد و اولین معترضان فدراسیون‌ها هستند و می‌گویند باز شدن در به روی مردم باعث می‌شود ورزش قهرمانی فدراسیون‌ها آسیب ببیند.

کلهر اضافه کرد: متاسفانه سرویس بهداشتی، آب خوری و بوفه نداشتیم، اینها آماده شد اما باز هم در باز نشد. این اشکالی بود که نهادهای امنیتی وارد کردند مبنی بر اینکه ورود و خروج باید با ساز و کار باشد. بخشی از زمین‌ها بلا استفاده است، اما اینکه فدراسیون‌ها را راضی کند امکان‌پذیر نیست.

کلهر افزود: ما ناگزیر هستیم مسائل امنیتی را رعایت کنیم به خاطر همین پروژه آزادی با مشکل روبه‌رو شده است. ما می‌خواستیم آزادسازی اماکن ورزشی هم صورت بگیرد. ۶ هزار مجموعه ورزشی برای وزارت است و ۳۰ هزار برای ارگان‌های دیگر. از این ۳۶ هزار مجموعه مردم نمی‌توانند استفاده کنند. لازم نیست محیط لاکچری برای افراد ویژه داشته باشیم. قرار است در همه محیط‌ها این کارها را انجام دهیم، اما این مشکلات هست.

در ادامه این نشست محمدتقی امیری خراسانی رئیس فدراسیون روستایی و عشایری هم گفت: فدراسیون ورزش روستایی در ۲ بعد کلاسیک و احیای ورزش سنتی گام برمی دارد. این فدراسیون نمی‌تواند مانند دیگر فدراسیون‌ها در بخش قهرمانی کار کند. حامیان مالی به این حوزه ورود نمی‌کنند و این باعث شده تا کار برای ما سخت شود. بنابراین همتی لازم است و فدراسیون‌های دیگر هم باید گام‌های مثبتی بردارند.

خراسان در پایان اظهار کرد: فدراسیون هندبال به عنوان مثال یک جام روستایی را در سطح کشور برگزار کرد. از فدراسیون همگانی هم تشکر می‌کنم که به ما برای جام مینی فوتبال کمک کرده است. همین الان که برخی از قهرمانان را می‌بینیم روستازاده و عشایرزاده هستند که مسیرشان به شهر خورده و یا یک مربی آنها را دیده و وارد ورزش کرده است.