شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها
شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها
بوکس ایران هرچند که شروع خوبی در سال ۱۴۰۰ نداشت،‌ اما رفته رفته مدال‌های مختلف در همه رده‌های سنی از راه رسید تا عملکرد درخشانی در سال گذشته برای این رشته ثبت شود.

به گزارش حاشیه ورزش ، سال ۱۴۰۰ هرچند خیلی خوب برای بوکس ایران شروع نشد، اما در پایان به سالی تبدیل شد که تاریخ این رشته در ایران را می‌توان به دو دوره قبل و بعد از آن تقسیم کرد؛ سالی که ۱۶ مدال در رده‌های سنی مختلف دستاورد آن برای این رشته المپیکی در کشور بود. مدال برنز تاریخی دانیال شه‌بخش در رینگ جهانی را نیز می‌توان گل سر سبد آن‌ها دانست.

در ادامه این گزارش اتفاقات و رویدادهایی که بوکس کشور در سال ۱۴۰۰ پشت سر گذاشت را مشاهده می‌کنید:

* ادامه ناکامی‌ها در رینگ جهانی

تیم ملی بوکس جوانان ایران که برای حضور در مسابقات قهرمانی جهانی عازم لهستان شده بود، به واسطه صعود سیدعلی سیدصدری و فرهاد مرادی به یک چهارم اوزان ۹۱ و ۶۹ کیلوگرم در آستانه تاریخسازی بود که این اتفاق رخ نداد. دو بوکسور جوان ایران با شکست مقابل رقبایی از روسیه در رسیدن به نیمه‌نهایی مسابقات ناکام بودند. به این ترتیب آینده سازان بوکس ایران بدون کسب حتی یک مدال رینگ مسابقات جهانی را ترک کردند تا حسرت مدال جهانی برای این رشته در کشور ادامه دار باشد. ایران با ۷ بوکسور در این رقابت‌ها حضور داشت.

شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها

* اردو با درجه یک‌های جهانی

پس از چندین سال و بیش از یک دهه، تیم ملی ایران قبل از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا یک اردوی مشترک را با تیم ملی ازبکستان که یکی از بهترین‌های جهان است برگزار کرد تا یک اتفاق خوب در تاریخ بوکس ایران رقم بخورد. این اردو در کمپ تمرینی ازبک‌ها و با حضور تیم‌های الجزایر و قزاقستان برگزار شد.

شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها

* دو فینالیست آسیایی پس از تقریبا دو دهه

شاگردان علیرضا استکی موفق شدند در رقابت‌های قهرمانی آسیا ۲۰۲۱ امارات یک عملکرد درخشان را به ثبت رسانده و پس از نزدیک به دو دهه، طلسم تک مدالی در قاره کهن را برای تیم ملی ایران بشکنند. ایران با کسب ۴ مدال (۲ نقره و ۲ برنز) به کار خود در این رقابت‌ها پایان داد.

مدال آوران ایران در این دوره از رقابت‌های قهرمانی آسیا تا این لحظه به شرح زیر هستند:
دانیال شه‌بخش در وزن ۶۰ کیلوگرم (مدال نقره)
میثم قشلاقی در وزن ۸۱ کیلوگرم (مدال نقره)
شاهین‌موسوی در وزن ۷۵ کیلوگرم (مدال برنز)
پوریا امیری در وزن ۹۱+ کیلوگرم (مدال برنز)
– ایران با ۸ بوکسور در این مسابقات شرکت کرد.

شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها

* وداع با المپیک با تک پیروزی شه‌بخش

تیم ملی بوکس ایران با ترکیب دانیال شه‌بخش در وزن ۵۷- کیلوگرم و شاهین موسوی در وزن ۷۵- کیلوگرم به مسابقات المپیک ۲۰۲۰ توکیو اعزام شد. در این رقابت‌ها شه‌بخش یک برد و یک باخت به دست آورد و موسوی تنها یک باخت به ثبت رساند.

شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها

* درخشش نوجوانان و جوانان در آسیا با ۱۰ مدال

تیم‌های بوکس نوجوانان و جوانان ایران که با هدایت رضا مهدی‌پور عازم مسابقات قهرمانی آسیا شده بودند، با کسب ۱۰ مدال عملکرد درخشانی را به ثبت رساندند. در این مسابقات هیربد اسلامی نماینده ۷۵ کیلوگرم تیم نوجوانان به مدال طلا دست یافت تا پس از یک دهه، بوکس ایران را در رده نوجوانان آسیا صاحب طلا کند.

شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها
هیربد اسلامی
مدال آوران ایران در این مسابقات:
هیبرد اسلامی (طلا نوجوانان)
علی‌اصغر افشاری و عیسی فردین (نقره جوانان)
پوریا سعیدی‌اصل، محمد پارسی، ابوالفضل فریدی، آرین ساعدپناه و مهدی جشنانی (برنز جوانان)
علیرضا براتعلی‌پور و محمدمهدی مصباحی (برنز نوجوانان)

* مدال تاریخی شه‌بخش در صربستان

تیم ملی ایران بوکس ایران که با سرمربیگری علیرضا استکی ۱۰ بوکسور را در رقابت‌های قهرمانی جهان صربستان داشت، نهایتا با کسب ۱۰ پیروزی و یک مدال برنز، عملکرد قابل قبولی را نسبت به ادوار گذشته مسابقات جهانی داشت. ضمن اینکه مدال برنز شه‌بخش (وزن ۶۰ کیلوگرم) نخستین مدال بوکس ایران در تاریخ رقابت‌های جهانی بود تا اهالی این رشته شاهد تاریخ‌سازی در این دوره باشند. او شانس صعود به فینال را بخاطر مصدومیت از ناحیه ابرو در دیدار یک‌چهارم، از دست داد.

شروع بد، پایان درخشان؛ تاریخ‌سازی مشتزن‌ها

* ابقای ثوری در ریاست فدراسیون

شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۰ بود که انتخابات ریاست فدراسیون بوکس برگزار شد که طبق نظر مجمع، ثوری به عنوان رئیس چهار سال آینده این رشته انتخاب شد. ثوری و روح‌الله حسینی دو کاندیدای حاضر در این انتخابات بودند.