فرزاد شارکی در گفتوگو با حاشیه ورزش، در رابطه با روند مدیریت نتایج مثبت تست دوپینگ در ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو)، اظهار کرد: پس از دریافت گزارش آزمایشگاه کلن، همکاران این ستاد نسبت به بررسی روند نمونهگیری و اطمینان از عدم وجود تخطی از استانداردها، بررسی سابقه تخلفات قبلی ورزشکار و بررسی وجود یا عدم وجود سابقه درخواست معافیت درمان، اقدام می کنند.
وی ادامه داد: در صورت تایید نتیجه آنالیز، ابلاغیهای تحت عنوان ابلاغیه تخلف احتمالی برای ورزشکار ایمیل میشود و بنا بر روند تعریف شده و الزامآور استاندارد مدیریت نتایج وادا، تمامی مکاتبات مربوطه به اجبار باید به فدراسیونهای ملی و بین المللی، آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ و شخص ورزشکار یا سایر افرادی که پرونده تخلف علیه آنها در جریان است، ایمیل شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) با بیان اینکه در مرحله اول ورزشکار فرصت دارد تا توضیحاتی درباره نحوه ورود ماده ممنوعه و مدارک مربوطه را به ستاد ملی ارائه کند، خاطرنشان کرد: چنانچه توضیحات ارائه شده قانع کننده نباشد، تخلف قطعی شده و ابلاغیه تخلف قطعی، صادر میشود.
شارکی با اعلام اینکه در محرومیتهای ۴ ساله یا بیشتر ورزشکار میتواند با پذیرش تخلف در مهلت مقرر اعلام شده در ایمیل از یک سال کاهش مدت محرومیت بهرهمند شود، عنوان کرد: در صورت عدم پذیرش تخلف وی حق دارد تا در جلسه دادرسی نزد شورای صدور رای جهت ارائه توضیحات، مدارک و دفاعیات شخصا شرکت کند.
وی افزود: احکام صادر شده در شورای اولیه به مدت ۲۱ روز پس از ابلاغ قابل استیناف است و پس از آن قطعی شده و اجبارا باید به اطلاع عموم برسد و روی سایت نادو قرار گیرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) با اشاره به اینکه تمام احکام از طریق ایمیل به نهاد های ذیربط ارسال میشود، بیان کرد: علاوه بر این از طریق اتوماسیون اداری، صدور حکم و ارسال ایمیل به فدراسیون ملی نیز اطلاعرسانی میشود.
شارکی همچنین در مورد مقوله تکرار جرم در دوپینگ، تصریح کرد: بر اساس بند ۱۰.۹ تخلفات چندگانه (تکرار جرم)، مدت محرومیت برای تخلف دوم ورزشکار برابر مجموع دوره محرومیت صادر شده برای اولین تخلف و دوره محرومیت قابل اجرا برای دومین تخلف یا دو برابر مدت محرومیت قابل اجرا برای دومین تخلف از قوانین مبارزه با دوپینگ در نظر گرفته میشود.
وی افزود: باید بدانیم که برای تخلف سوم، مدت محرومیت از ۸ سال تا مادامالعمر تعیین میشود.