به گزارش حاشیه ورزش
سید بهنام حسینی زهرائی کارشناس ارشد تربیتبدنی و ورزش_ بعد از ترک مواد، ممکن است نسبت به برخی از عوامل اصلی استرسزا احساس اضطراب ، افسردگی و حساسیت داشته باشید. خبر خوب این است که فعالیت بدنی میتواند به تغییر احساسات منفی کمک کند و نتایج مثبتی برای شما به همراه داشته باشد. چه در بهبود اعتیاد، تازهوارد باشید و چه سالها مواد را ترک کرده باشید، ورزش منظم چندین مزیت اثباتشده دارد. در این مقاله ، میتوانید نقش ورزش در بهبود روند ترک اعتیاد را درک کنید.
نقش ورزش در بهبود روند اعتیاد میتواند یک روش نویدبخش باشد. مطالعات بر روی حیوانات نشان داده است که شنا کردن بهطور منظم، باعث کاهش ارادی مصرف مورفین در موشهای وابسته به مواد افیونی و همچنین دسترسی به یک چرخه ورزشی باعث کاهش کوکایین در موشهای وابسته به دارو شده است. یک مطالعه کوچک بر روی انسان، یک برنامه ورزشی را برای 38 زن و مرد که از انواع مواد ازجمله مواد افیونی، آمفتامین و کوکایین استفاده میکردند را موردبررسی قرار داده است. شرکتکنندگان موافقت کردند سه بار در هفته و به مدت دو تا شش ماه در تمرینات گروهی شرکت کنند. بیست نفر مداخله را به اتمام رساندند. هنگامیکه یک سال بعد دوباره مورد ارزیابی قرار گرفتند، 10 نفر از آنها مصرف مواد خود را کاهش داده بودند.
برخی از شواهد دیگر همچنین نشان دادهاند که ورزش میتواند به غلبه بر اعتیاد کمک کند. نقش ورزش در بهبود روند ترک اعتیاد نشان داده است که بهتر است ورزش و سایر درمانهای ترک اعتیاد باهم ترکیب شوند. معمولا افراد مبتلابه اختلالات سومصرف مواد، میتوانند از روشهای زیادی مانند MAT، رواندرمانی و گروههای کمکی متقابل برای ترک اعتیاد خود استفاده کنند.
نقش ورزش در بهبود روند ترک اعتیاد، در طول مراحل ترک نیز اثباتشده است. ترک کردن یک تجربه ناخوشایند است که با ترک یک ماده اعتیادآور (مانند الکل یا مواد مخدر) یا رفتار اعتیادآور (مانند قمار، رابطه جنسی اجباری یا پرخوری) اتفاق میافتد. علایم ترک ازنظر شدت و علایم، بسته به فرد و آنچه قصد ترک آن رادارند متفاوت است. تمام علایم ترک شامل ولع مصرف بیشتر ماده یا رفتار و تسکین ترک در هنگام مصرف مقدار بیشتری از ماده یا درگیر شدن آن است. احساس افسردگی یا ناامیدی، اضطراب یا بیحالی ، تحریکپذیری یا عصبانیت، مشکلات گوارشی و علایم سیستم عصبی مانند تعریق، خشکی یا خیسی دهان ، سردرد و تنش عضلانی در حین ترک اعتیاد رایج است.
نقش ورزش در بهبود روند ترک اعتیاد اثبات کرده است که ورزش باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی میشود. ازآنجاکه اینها علایم عمده ترک اعتیاد است، کارشناسان بهطور فزایندهای پیشنهاد میکنند که ورزش میتواند علایم ترک را کاهش دهد. بهعنوانمثال، یک نوع ترک که اثباتشده است همراه با ورزش بسیار موثر است، ترک نیکوتین است.
نقش ورزش در بهبود روند ترک اعتیاد اثبات کرده است که ورزش بهعنوان یک درمان تکمیلی برای اعتیاد، میتواند بسیار مؤثر باشد. اثرات مفید آنچه در بهبود خلقوخوی و چه در علایم ترک، برای کمک به افراد در بهبودی اعتیاد، داشتن سلامتی و جلوگیری از عود، و حتی ممکن است به ترمیم برخی آسیبهای عصبی ناشی از مواد نیز کمک کند.