تیمهای حاضر در گروه A انتخابی جام جهانی در آسیا از جمله کرهجنوبی، ایران را مهمترین سد خود برای موفقیت در این مسابقات میدانند و همگی به قدرت تیم ملی اذعان دارند. به گزارش حاشیه ورزش، همواره قبل و بعد از قرعهکشی مسابقات و همینطور بازیهای حساس تیم ملی ایران، هواداران، رسانهها، پیشکسوتان و گاهی […]
تیمهای حاضر در گروه A انتخابی جام جهانی در آسیا از جمله کرهجنوبی، ایران را مهمترین سد خود برای موفقیت در این مسابقات میدانند و همگی به قدرت تیم ملی اذعان دارند.
به گزارش حاشیه ورزش، همواره قبل و بعد از قرعهکشی مسابقات و همینطور بازیهای حساس تیم ملی ایران، هواداران، رسانهها، پیشکسوتان و گاهی بازیکنان و مربیان به تحلیل عملکرد رقبا و سابقه بازیهای ایران با کشورهای مختلف میپردازند و از این منظر به این موضوع نگاه میشود که چقدر حریف میتواند برای ایران دردسرساز شود.
از روزی که قرعهکشی انتخابی جام جهانی در آسیا انجام شد، در ایران بحث بر سر این است که هر یک از تیمهای گروه چقدر خطرناک هستند و برای تیم ملی تهدیدی جدی به شمار میروند؟ با این حال واقعیت است که به همان اندازه که ایران از برخی تیمها و بازیها هراس دارد، رقبا هم نسبت به دیدار با تیم ملی به خصوص در خاک ایران واهمه دارند.
همزمان با تحلیل رقبای تیم ملی در ایران، چنین موجی در کشورهای رقیب هم به جریان افتاده و جملگی این تیمها، ایران را مهمترین رقیب خود برای رسیدن به جامجهانی میدانند. جالبتر اینکه سابقه بازی آنها با ایران در سالهای گذشته آنها را با هراس بیشتری مواجه کرده و آنها مدام از ایران صحبت میکنند.
نگاهی به مطبوعات کشورهای حاضر در گروه، گواهی بر این مطلب است که ایران به عنوان یکی از آمادهترین تیمهای آسیایی، مدعی اصلی این گروه است و در داخل و خارج از خاک خودش، برای هر حریفی دردسرساز خواهد بود. اگر چه تیم ملی در برخی دورهها و بازیها به دردسر افتاده اما شمار این ناکامیها در سالهای گذشته کمتر از چیزی است که حافظه تاریخی ایرانیها به یاد دارد.
برای بررسی این ادعا میتوان به بررسی مطبوعات و اظهارات کارشناسان مختلف رقبای ایران در انتخابی جام جهانی از جمله کرهجنوبی پرداخت که پرافتخارترین و باسابقهترین تیم آسیایی جام جهانی است، پرداخت:
کرهجنوبی
یک وبسایت کرهای (چوسون ایلبو) درباره همگروهی با ایران نوشت: «این سرنوشت پائولو بنتو است که برای صعود به جام جهانی باید با ۵ تیم خاورمیانهای رقابت کند. بعد از شیوع بیماری کرونا، مسابقات به صورت متمرکز برگزار شده اما اگر این چنین نباشد، تیم ملی باید ۵ بار به خاورمیانه سفر کند که از نظر مسافت طی شده و آب و هوا، کار را بسیار مشکل خواهد کرد.»
بخش بعدی این گزارش به حسرت کرهای از همگروه نشدن با ژاپن و رویارویی مجدد با ایران اختصاص دارد که با شکستهای متوالی این تیم همراه شده است: «از سید یک، ژاپنی که در بازی دوستانه ۳-۰ به تیم ملی باخت، انتخاب نشد و تیم پائولو بنتو باید با “دشمن سخت” یعنی ایران بازی کند. در مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ تقابل با ایران هیچ بردی برای تیم ملی کشور در پی نداشت. در ۱۳ بازی اخیر، کره فقط یک بار ایران را شکست داده و ۶ باخت و ۶ تساوی به ثبت رسیده است.»
کی سونگ یئونگ هافبک تیم ملی کره جنوبی که پس از پایان جام ملتها از بازیهای ملی خداحافظی کرد، در خصوص قرعه کشی گفت: «قرعه به هیچ وجه آسان نیست، سفر به ایران کار سختی خواهد بود.»
روزنامه چوسان هم در گزارشی از سختی رویارویی با تیم ملی ایران نوشت و از ایران به عنوان اصلی ترین رقیب برای صعود نام برد. پرتیراژترین روزنامه کشور کره جنوبی نوشت: «اصلی ترین رقیب ما در این گروه ایران است؛ تیمی که در ۳ دوره اخیر انتخابی جام جهانی با آن هم گروه بودیم. فوتبال ایران برای تماشاگران ما خیلی خوشنام نیست. آنها به دلیل اینکه بازیکنانی با شرایط بدنی خیلی خوب مثل بازیکنان اروپایی در اختیار دارند، بازی دفاعی و خسته کننده ارائه میدهند. علاوه بر آن مهاجمانی دارند که بسیار فرصت طلب هستند و میتوانند کار را تمام کنند. سردار آزمون بازیکن زنیت سن پترزبورگ بسیار خطرسازی است و مدافعان ما نباید از او غافل شوند. اگر ایران گل اول را بزند، سقوط و باخت ما را میتوان متصور شد.»
امارات
عبدالرحیم جمعه بازیکن سابق تیم ملی امارات درباره همگروهی این تیم با ایران و کرهجنوبی گفت: «قرعه امارات نسبت به گروه دوم آسانتر است اما رقبای اصلی ما در این گروه ایران و کره جنوبی هستند. این دو تیم بسیار باتجربه و قدرتمند هستند و چندین بار سابقه حضور در جام جهانی را دارند. البته من به دیگر رقبای امارات یعنی تیم ملی عراق، سوریه و لبنان نیز احترام قائل هستم ولی رقبای اصلی ما در این گروه ایران و کره جنوبیاند و کار سختی پیش رو داریم.»
عبدالمجید النمر، یک کارشناس فوتبال اماراتی هم در واکنش به این اتفاق میگوید: «بعد از این قرعه کشی خیال بسیاری از ما راحت شد چون ما از لحاظ فنی از تمام تیم های گروه به جز ایران و کره جنوبی بهتر هستیم. البته کره که در شرق آسیا قرار دارد و استثناست و با این احتساب تنها رقیب ما در غرب آسیا ایران است. باید طوری آماده شویم که بتوانیم مقابل ایران و کره جنوبی، قوی ترین های گروه خود به پیروزی برسیم. تیمی که میخواهد به جام جهانی صعود کند باید از این دو تیم پیشی بگیرد.»
عراق
رحیم حمید، مربی تیم ملی عراق پس از مشخص شدن قرعه تیمش در انتخابی جامجهانی، ایران و کرهجنوبی را دو تیم قدرتمند گروه دانست و گفت: «به نظرم ما سومین تیم قدرتمند گروه هستیم و شانس صعود به جام جهانی را داریم و تمام تلاش خود را برای رسیدن به هدف انجام می دهیم. ما شناخت خوبی از رقبای خود را داریم و از قرار گرفتن در این گروه رضایت داریم.»
البته عراق تنها تیمی است که در پنج دیدار اخیر خود با ایران، برتری بیشتری داشته اما طلسم این تیم هم چندین هفته قبل در بحرین شکست و ایران با غلبه بر این تیم نشان داد که سرسختترین تیمهای آسیایی را هم حریف است و در صورت آمادگی تیم ملی، صعود به جام جهانی بدون مشکل خاصی انجام میشود.
دیگر تیمهای این گروه هم سوریه و لبنان هستند که در دو بازی اخیر خود با ایران ۸ گل دریافت کردهاند.