به گزارش حاشیه ورزش ، فیفا و یوفا دوباره نشان دادند شعار «جدایی ورزش از سیاست» تنها در بزنگاه های تاریخ و به نفع جریان سرمایه داری رنگ و لعاب می گیرد و در مواقع دیگر، محلی از اعراب ندارد.
نه تنها فیفا و یوفا بلکه تمام نهادهای بین المللی ورزش بارها نشان دادند که قانون «جدایی ورزش از سیاست» تنها شعاری بیش نیست. آنها نه تنها از این قوانین تبعیت نمی کنند بلکه حتی در مواقعی نشان دادند کاملا برخلاف این قانون، سیاست را وارد ورزش می کنند چون نظام سرمایه داری این شکل از حاکمیت را ترجیح می دهد.
نمونه بارز دور زدن قانون «جدایی ورزش از سیاست» را می توان در باشگاه چلسی قهرمان اروپا دید. این باشگاه با پشتوانه مدیریتی قوی با مالکیت رومن آبراموویچ روس، در سال های گذشته با حضور این تاجر روس پرونده درخشانی برای خود دست و پا کرده است.
با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، شاهد سیاسی بازی آشکار سران ورزش اروپا بودیم. آبراموویچ با آن همه افتخارآفرینی و مدیریت درست که سال ها برای رسیدن چلسی به این مکان زحمت کشیده بود، یک شبه قربانی اهداف نظام سرمایه داری شد.
هیولای سرمایه داری این بار چلسی را طعمه خود قرار داده تا با بهانه ملیت روس رومن آبراموویچ، این باشگاه فوتبالی را در ورطه نابودی قرار دهد.
چلسی یکی از باشگاه های بزرگ انگلیس به شمار می آید و طرفداران زیادی در دنیا دارد. اما برای نظام سرمایه داری اهمیتی ندارد و در این زمان نیاز است تا قانون «جدایی ورزش از سیاست» نادیده گرفته شود و یوفا کاملا اقدامی سیاسی انجام دهد.
در اولین گام سران سیاست مدار انگلیس و اروپا به صورت مستقیم مالک باشگاه را تهدید کردند تا از سمت خود کناره گیری کند. اما این پایان کار نبود. رومن آبراموویچ بعد از تهدیدهای مختلف از سوی سازمان های دولتی انگلیس و اروپا مجبور به کناره گیری از ریاست چلسی شد.
سیاسی بازی یوفا و سران فوتبالی اروپا به اینجا ختم نشد. بلکه بسیاری از شرکت ها و نهادهای دولتی آبراموویچ را تهدید کردند در صورت باشگاه داری در انگلیس، بسیاری از تحریم ها را علیهش اعمال خواهند کرد.
در همین رابطه رومن آبراموویچ طبق اعلام نشریات انگلیس مجبور شده این باشگاه لندنی را به فروش بگذارد. پیش از این ارزش چلسی بیش از یک میلیارد پوند پیش بینی شده بود. 3 مشتری در این زمان کوتاه برای خریدن چلسی از مالک روس پیش قدم شدند.
هر 3 مشتری از سوئیس است. در صورت انتقال مالکیت چلسی از رومن آبراموویچ به یکی از این مشتریان، باید شاهد افت این تیم مطرح انگلیسی و سال ها دوری از جام بود. تمام زیرساخت هایی که مالک روس سال ها برای آنها وقت گذاشته، یک شبه سقوط می کند و باشگاه به این عظمت برای بازگشت به روال عادی اش زمان زیادی می برد.
این فشارها روی فوتبال کاملا سیاسی است. ادعای یوفا و نهادهای بین المللی از دخالت ندادن سیاست در ورزش تنها شعاری بیش نیست و نمونه بارزش «چلسی» است.
چلسی به اسم رمزی تبدیل شده تا به دنیا نشان دهد نظام سرمایه داری در نهادهای بین المللی ورزش نفوذ کرده و برای رسیدن به اهداف خط قرمزی قائل نیست. «جدایی سیاست از ورزش» یکی از قوانین و شعارهای اصلی فیفا و یوفاست اما هیچ اهمیتی ندارد و تنها چیز مهم رسیدن به اهداف نظام سرمایه داری است.