به گزارش حاشیه ورزش
والیبال این رشتهی جذاب و محبوب مردم ایران در حالی که به عنوان موفقترین ورزش گروهی ایران محسوب می شود، پس از تغییرات پیاپی بالاخره در مجمع انتخاباتی ۲۶ دیماه ۱۴۰۲ سید میلاد تقوی را به عنوان رئیس چهارساله خود انتخاب کرد.
والیبال ایران در سال ۱۴۰۳ سال پرکار و ترافیکی پشت سر گذاشت که کسب ۱۸ مدال شامل ۷ طلا، پنج نقره و ۶ برنز در رویدادهای جهانی و بینالمللی عملکرد درخشان برای فدراسیون این رشته ورزشی در نخستین سال ریاست تقوی رقم زد.
در سالی که والیبال در ۲۳ رویداد شامل والیبال سالنی، ساحلی و برفی شرکت کرد و ۲۸ تیم از ایران با ۳۰۳ تیم از دیگر نقاط جهان در قالب مسابقات منطقهای آسیا مرکزی، قاره کهن و جهانی رقابت کردند.
ماحصل تلاش ملیپوشان و نمایندگان والیبال ایران هفت قهرمانی و مدال طلا به ترتیب در رقابت های تور آسیایی نووالی، ساحلی قهرمانی زیر ۱۹ سال آسیا، جوانان پسر آسیا، تور آسیایی تیانجین، باشگاههای مردان آسیا، ساحلی بزرگسالان آسیای مرکزی و تور جهانی برفی ارزروم است.
همچنین پنج مدال نقره و مقام نایب قهرمانی در مسابقات تور بین المللی برفی چین، تور آزاد ساحلی آسیایی سامیلا، نوجوانان زیر ۱۸ سال پسر آسیا، باشگاههای مردان آسیا و زیر ۱۸ سال آسیای مرکزی به دست آمد.
مقام سومی ساحلی جوانان جهان، تور آسیایی سامیلا، لیگ ملتهای زنان آسیای مرکزی، باشگاههای مردان آسیا، باشگاههای مردان جهان و تور برفی ترکیه از دیگر افتخارات والیبال ایران در سال جاری است.
در مجموع ملیپوشان والیبال ایران در سال ۱۴۰۳ در ۱۷۶ دیدار به میدان رفتند و موفق به کسب ۱۸ مدال شدند که آمار کمتر از ۱۰ بازی یک مدال را نشان می دهد.
رکوردزنی در برگزاری مسابقات داخلی
فدراسیون والیبال در سال ۱۴۰۳ با برنامه ریزی و مدیریت برگزاری دو هزار و ۶۱۴ مسابقه در دو گروه مردان و زنان و در رشته های مختلف والیبال شامل سالنی، ساحلی و برفی رکوردزنی در برگزاری مسابقات داخلی ثبت کرد.
این داده آماری در سال ۱۴۰۲ به دو هزار و ۱۷۰ مسابقه رسید که امسال با رشد ۲۰ درصدی به دو هزار و ۶۱۴ مسابقه رسید و دیدارهای مرحله نیمهنهایی و نهایی لیگ برتر مردان که فروردین سال آینده برگزار میشود، در این داده آماری لحاظ نشده است.
از نظر جنسیتی از دو هزار و ۶۱۴ مسابقه، ۵۹۱ دیدار برای مسابقات زنان بوده است و دو هزار ۲۳ جدال در گروه مردان انجام شده است.
این داده آماری درباره والیبال سالنی عدد یک هزار و ۹۴۰ مسابقه را نشان می دهد و ساحلی ۶۰۶ مسابقه را به خود اختصاص داده است و برفی نیز با برگزاری چهار تورنمنت و ۶۸ مسابقه، سالی خوبی پشت سر گذاشته است.
اعزام ۱۴ داور به مسابقات بین المللی
کمیته داوران فدراسیون والیبال در سال ۱۴۰۳ علاوه بر مدیریت داوری بازی ها در ۳۱ رویدادها داخلی و دو هزار و ۶۱۴ مسابقه، ۱۴ داور کشورمان را برای قضاوت در رویدادهای مختلف جهان معرفی کرد.
راحلهاکبرزاده، میثم پارسه، مجتبی بیداریان، نسرین حق شناس، ماندانا مطیعی، امیرحسین صادقی (دو اعزام)، حسن بازدرهوا، اکبر مسیبی، زهرا شیری، امید فولادیوندا، سجاد خانبابازاده، کیوان عابدزاده، نرگس افشین و مرتضی حسن علائی داوران معرفی شده به مسابقات مختلف بودند که به همراه تیمهای ملی سالنی و ساحلی اعزام شدند.
همچنین ابراهیم فیروزی و علیرضا قریب در قهرمانی باشگاه های آسیا که به میزبانی یزد برگزار شد از سوی ایران قضاوت کردند و حامد آقابراری نیز جایگزین داور افغانستان در این مسابقات بود.
فعالیتهای آموزشی از دیگر محورهای فعالیت کمیته داوران در سال جاری است که در مجموع بیش از ۵۰ دوره داوری درجههای سه، دو و یک، سمینار بازآموزی و منشی الکترونیک و … در نقاط مختلف کشور برگزار شده است.
- منبع خبر : ایسنا