به گزارش حاشیه ورزش
مجید خروشی– وى به همراه مربى خود حامد مبرز از تيم ايران – استرالياى مشهد مقدس در پنجاه و پنجمين دوره مسابقات شنا به ميزبانى مركز شناى توكيو, حضور داشت كه در مادهی شناى پروانه بازمان ٢٢ ثانيه و ٩٥ صدم ثانيه در جايگاه نخست قرار گرفت و به مدال طلا دستیافت. محمدپارسا صفایی ۱۷ساله متولد مشهد در خانوادهای ورزشکار رشد کرد ، مادرش مربی شنا و خواهرش ضمن اینکه از قهرمانان شنا کشور است در حرفه مربیگری در کنار مادرش مدرسه شنای دانش را مدیریت میکند. وی میگوید: از ۶سالگی شنا را در تیم ایران استرالیای مشهد شروع کردم و از همان کودکی زیر نظر حامد مبرز مربی دلسوز و مهربان فعالیت کردم .از ۸ سالگی مسابقات خودمو در سطح استانی در لیگ نیشابور شروع کردم و قهرمانیهای زیادی رو در این سن به دست آوردم.
از ۹ سالگی وارد مسابقات کشوری شدم در ادامه در انتخاب تیم ملی با جابجا کردن رکورد ۱۰۰ پروانه موردتوجه مربیان تیم ملی قرار گرفتم و در همین مدت موفق به کسب مدالهای رنگین بیشماری شدم.از سال ۱۴۰۲ عضو ثابت تیم ملی شنای ایران شدم و همون سال رکورد ورودی مسابقات آسیایی فیلیپین رو در مسابقات لیگ شنای ایران و در رشته صد متر پروانه با رکورد ۵۶ ثانیه و ۴۰ صدم ثانیه به دست آوردم ولی متاسفانه به دلیل اینکه پاسپورت جدیدم بهموقع نرسید قادر به حضور در مسابقات نشدم. در مسابقه جام آزادی شنای ایران در مردادماه تابستان سال ۱۴۰۳ موفق شدم با ثبت رکورد ۵۴ ثانیه و ۵۱ صدم ثانیه رکورد کشور رو در رده سنی ۱۵.۱۷ سال نسبت به رکورد قبلی که ۵۵ ثانیه و ۴۹ صدم ثانیه بود را بزنم.
و به ورودی پنجاه و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی توکیو سوییمینگ سنتر را پیدا کنم. وی اضافه کرد : جا داره تشکر کنم از جناب آقای محسن رضوانی عزیز رییس فدراسیون شنا ، شیرجه و واترپلو کشور که زحمت معرفینامه برای ویزای ژاپن رو کشیدند وی در این گفت گو از رمضانی رییس فدراسیون شنا ،گرایلی رییس هیات شنا استان، خشایار حضرتی ، حامد مبرزمربی این ورزشکار محمدجواد قائن زاده مدیرعامل شعب نخبگان ونداد خانواده و بهخصوص مادرش که در این مسیر همراهش بودند تشکر کرد.
این نوجوان 17 ساله طلایی شنا خراسان رضوی درباره تمرین و رمز موفقیت خود میگوید : روزانه 2ساعت و 7کیلومتر علاوه بر برنامههای تمرین هوازی و بدنسازی تمرین شنا دارم و بعد تمرینهای فشرده یک دوره ریکاوری با حضور مربیان تغذیه(مادرم) تخصصی شنا را پشت سر میگذارم تا با آمادگی کامل در مسابقات شرکت کنم و در همین مسابقات توکیو ازنظر روحی و روانی و همچنین شرایط مسابقه در بهترین شرایط ممکن بسر بردم .
وی رمز موفقیت در ثبت رکورد 100 متر پروانه و همچنین قهرمانی 50 متر پروانه و کسب مدال طلای 50 متر پروانه در توکیو را توکل به خدا ، دعای خیر والدین پشتکار و تمرین و نترسیدن از شکست ذکر کرد و اظهار داشت معتقدم باید از شکست تجربه کسب کرد و پا پس نکشید در ادامه این گفت گو مادر این ورزشکار که از مربیان باتجربه شنای استان میباشد و بیش از ۱۴ سال است که ورزشکاران متعددی را تحویل جامعهشناس کشور داده است رمز موفقیت فرزندش را تمرین، اعتمادبهنفس ، تلاش ،صبر ، بردباری و شجاعت برای رسیدن به هدف میداند و میگوید.
وی با اشاره به این که امکانات و تجهیزات مدرن و پیشرفته حرفهای در مجموعه شنای استان و کشور وجود ندارد گفت: استرس دلیل موفقیت نشدن یک ورزشکار است که اگر در لحظه اسیر آن شود کسب مدال غیرممکن است بنابراین در کنار تغذیه مناسب،تمرین ، فیزیک و اصول اولیه شنا ضرورت دارد که با آگاهی و علم روز حرکت کنیم و برای رسیدن به جایگاه تعریفشده از ابزار مهمی همچون یک روانشناس در کنار ملی پوشان استفاده کنیم.