ه گزارش حاشیه ورزش ، حسین گلشنی رئیس اسبق هیات شطرنج استان اصفهان و داور بین المللی شطرنج در گفتگو با ایسنا، در خصوص حضور فردی غیر شطرنجی به عنوان کاپیتان تیم ملی زنان شطرنج ایران گفت: تا جایی که اطلاع دارم ترکیب تیم اعزامی به مسابقات المپیاد شطرنج به غیر از بازیکنان پسر و دختر ایران، یک داور و دو نفر به عنوان کاپیتان خواهد بود و همچنین یک نفر هم از وزارت ورزش با تیم اعزام می شود.
او ادامه داد: فدراسیون شطرنج به دلیل اینکه نخواهد هزینه هتل و اسکان برای همراهان داشته باشد، اسم این فرد را به عنوان کاپیتان تیم ملی شطرنج بانوان برای فدراسیون جهانی اعلام کرده است. با این ترفند هزینه اسکان برای فدراسیون شطرنج رایگان حساب میشود! اما حضور فردی غیر شطرنجی باعث شد که اعتراضات بالا بگیرد چرا که ایشان اصلا شطرنجی نیست. با این تفاسیر چرا باید به او عنوان کاپیتان یا مربی بانوان دهیم؟
داور بین المللی شطرنج ادامه داد: از طرف دیگر عرفان هاشمی که دبیر فدراسیون هم است به عنوان کاپیتان تیم ملی بانوان معرفی گردید. پریدر که توسط کمیته فنی به عنوان مربی بانوان مشخص شده بود به جای اینکه مربی گری کند به عنوان داور در این مسابقات حضور دارد.
سایت فدراسیون جهانی شطرنج فرد غیرشطرنجی را کاپیتان تیم ملی شطرنج ایران اعلام می کند درحالی که گلشنی معتقد است این لیست تغییر کرده است. او در این باره گفت: از نظر مقررات جهانی کاپیتان تیم ملی مردان می تواند خانم باشد و بالعکس و باید گفت که این موضوع ایرادی ندارد. اما اینکه فردی غیر شطرنجی با تیم اعزام شود و اسم او به عنوان مربی رد شود درست نیست. در مرحله اول، فرد غیر شطرنجی را کاپیتان اعلام کرده بودند اما بعد از اصلاحیه، عرفان هاشمی (دبیر فدراسیون) کاپیتان شد و فرد غیر شطرنجی به عنوان مربی انتخاب شده تا به همراه تیم اسکان رایگان بگیرد!
او ادامه داد: در دوره المپیاد قبلی که در گرجستان برگزار شد بنده سرپرست تیم ملی شطرنج ایران بودم و در آن دوره کاپیتان تیم مردان، آقای شفیعی بود که نایب رئیس فدراسیون و یکی از قدیمی های شطرنج بود و همچنین موسویان به عنوان مربی _ کاپیتان به تیم بانوان کمک می کرد. ترکیب هر بازی توسط کاپیتان به فدراسیون جهانی اعلام می شود و سوال اینجاست که چرا فردی غیر شطرنجی به عنوان سرمربی یا حتی کاپیتان تیم شطرنج انتخاب شده است؟
داور بین المللی شطرنج در خصوص این رقابتها گفت: باتوجه به اینکه چین و روسیه به عنوان دو قدرت جهان در این مسابقات حضور ندارند، در رنکینگ اولیه در قسمت آقایان ایران در رتبه ۱۳ ایستاده است. این شانس برای شطرنج ایران وجود دارد که جزو ۱۰ تیم نخست این مسابقات باشد و این موضوع برمی گردد که بازیکنان سرحال باشند. ایران در المپیاد قبلی تا رتبه ۱۴ بالا آمد و پیشرفت خوبی بود. باتوجه به اینکه روسیه و چین در این مسابقات حضور ندارند پیش بینی می کنم که در بخش آقایان جزو ۱۰ تیم برتر باشیم.
به گزارش ایسنا، حضور مردی غیر شطرنجی برای کاپیتانی یا حتی سرمربیگری تیم ملی شطرنج در یکی از مهمترین مسابقات این رشته، از موضوعات عجیب به شمار می آید که باید فدراسیون شطرنج و رئیس آن پاسخگو باشند اما به نظر می آید فدراسیون شطرنج دوست دارد در سکوت کار خود را پیش ببرد.
همچنین باتوجه به پتانسیل بالای بانوان ایران در شطرنج چرا نباید یک زن هدایت تیم بانوان را برعهده داشته باشد؟ آیا در فدراسیون شطرنج علاوه بر پریدر شطرنج باز خانم دیگری وجود ندارد که هدایت بازیکنان را برعهده بگیرد؟ شاید در گذشته هدایت تیم ملی زنان توسط مردان عجیب نبود اما اکنون با وجود پتانسیل بالا در شطرنج بانوان، این سوال پیش می آید که چرا هدایت بانوان ایران در این مسابقات مهم بر عهدهی یک آقاست آن هم غیر متخصص در شطرنج؟