به گزارش حاشیه ورزش، صعود فجر به رقابت های لیگ برتر، بعد از پیروزی امروز این تیم مقابل گل ریحان و با هدایت علی اصغر کلانتری اتفاق افتاد. کلانتری کاپیتان سابق برق شیراز و عضو تیم کما دیگر تیم از دست رفته شیراز در دهه 60 و 70 است که برای بار دوم فجر را به لیگ برتر صعود می دهد.
او یک بار هم در جریان سقوط فجری ها به دسته پایین تر به عنوان دستیار کنار مرحوم محمود یاوری بود که یکی از مربیان مهم تاریخ این باشگاه نظامی که حیات آن مربوط به اوایل دهه 70 است، محسوب می شود.
در فوتبال ایران، اغلب فوتبالدوستان فجر را به نام غلام پیروانی می شناسند. مربی شاعر مسلک و بذله گوی فوتبال ایران که رکوردی استثنایی در تاریخ لیگ در هدایت 13 ساله فجر دارد. آقا غلام البته حالا به سن بازنشستگی رسیده و از دور شاهد موفقیت تیمی است که در آن بازیکنان بسیاری را به فوتبال ایران معرفی کرد.
او در سال هایی که لیگ برتر فوتبال ایران تازه به راه افتاده بود، با استفاده از جوان های شاخص سربازی که جذب سپاه می شدند، تیمی فوق العاده را در فوتبال ایران ساخته بود که هر سال چهره های شاخصش به تیم های بزرگ منتقل می شدند. بازیکنانی مثل سیاوش اکبرپور، علی سامره، علی انصاریان، داوود سیدعباسی، مهدی رحمتی، امید روانخواه و…
در نسل های بعدی، رضا حقیقی، فرشید اسماعیلی، محمد دانشگر، ساسان انصاری، سروش رفیعی، بابک مرادی و یکی دو بازیکن دیگر آخرین محصولات تیم سازنده فجرسپاسی هستند که حالا با حضورش در لیگ برتر دوباره می تواند مأوایی برای حضور سربازهای فوتبالی در بالاترین سطح رقابت های حرفه ای ایران باشد. چیزی که برای خود فجر هم مایه امیدواری است تا بتواند بازیکنان درجه اولی را به جمع نفرات خود اضافه کند و به این ترتیب شرایط بهتری با توجه به وضعیت اقتصادی نه چندان مناسبش پیدا کند.
قصه صعود امسال فجر به لیگ برتر فوتبال ایران هم جالب است. آنها فصل را با داوود مهابادی آغاز کردند اما در همان ابتدای رقابت های لیگ دسته اول فدراسیون فوتبال داوود مهابادی را به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان ایران برگزید تا آقا داوود از جمع فجری ها جدا شود و جای خود را به علی اصغر کلانتری بدهد که شاید کمتر کسی به موفقیت او در فجر ایمان داشت. اگر چه داریوش یزدانی ملی پوش سابق فوتبال ایران در اعتقادی ویژه به کلانتری می گفت باید استقلال را به وی بسپارند.
کلانتری و فجر شیراز پس از شروعی نه چندان مطمئن، آرام آرام پیش رفتند و با کسب امتیازهای مهم در هفته های پایانی در نهایت تبدیل به مدعی اصلی صعود در دو هفته پایانی لیگ شد و امروز کار را تمام کردند. اتفاقی که باعث خواهد شد شیراز که اغلب فوتبالدوستان آن هواخواه برق هستند نیز شادی کوچکی در جمع خود راه بیندازند.
حضور فجر در سطح اول فوتبال ایران از آنجا مغتنم است که فرصتی برای میدان دادن به جوانترها در فوتبال ایران باشد. چیزی که فوتبال ایران در شرایط کاهش بازیکن مستعد به شدت به آن احتیاج دارد و شاید در این تیم شیرازی فرصت مناسبی برای حضور این جوان ها در بالاترین سطح از فوتبال ایران پیش بیاید.
در حالیکه غیبت برق در جمع تیم های لیگ برتری ایران تأسف برانگیز است، در نهایت بازگشت شیراز به نقشه لیگ برتر هم برای سایر تیم های لیگ برتری و هم برای کلیت فوتبال ایران یک فرصت مغتنم و یک اتفاق خوشحال کننده است. شهری که هم امکانات لازم برای پذیرایی از تیم ها را دارد و هم امکانات مناسب برای برگزاری رقابت های لیگ برتر در استادیوم حافظیه و ورزشگاه 70 هزار نفری پارس که با وجود افتتاح چند ساله هرگز میزبان مسابقه بزرگی نبوده و حالا این فرصت را دارد که حتی لبالب از جمعیت بشود.
تا دنیا دنیا بوده، شیراز بوده و وضع بی مثالش. برای بچه های پراستعداد پهنه گسترده جنوب غرب ایران، چه خبری بهتر از بازگشت شیراز به لیگ برتر.