دبل قهرمانی تیم‌ملی با بردن کره‌ جنوبی
دبل قهرمانی تیم‌ملی با بردن کره‌ جنوبی
تیم ملی ایران در سال ۱۹۷۲ توانست دومین قهرمانی‌اش را در جام ملت‌های آسیا به دست بیاورد

به گزارش حاشیه ورزش، در جام ملت‌های ۱۹۷۲ شش کشور در تایلند گرد هم آمدند که در این بین تیم‌ ‌ملی فوتبال ایران توانست با کسب چهار برد از چهار بازی از قهرمانی خود در دوره گذشته دفاع کند. تیم‌ ‌ملی فوتبال ایران در دیدار نهایی توانست کره جنوبی را دو بر یک شکست دهد.

تیم ملی فوتبال ایران در تاریخ جام ملت‌های آسیا دیدارهای حساس زیادی را پشت سر گذاشته است اما بازی‌های ایران با کره جنوبی، کلاسیک‌ترین بازی قاره آسیاست. این دو تیم بارها و بارها با هم دیدار کرده‌اند که یکی از مهم‌ترین آنها دیدار نهایی جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۷۲ است که در کشور تایلند برگزار شد. آن بازی‌ها در دو گروه سه تیمی برگزار شدند که ایران و کره جنوبی به عنوان صدرنشین راهی مرحله نیمه‌نهایی شدند و با پیروزی برابر حریفان خود به دیدار نهایی رسیدند.

ایران در آن روزها با هدایت پرویز دهداری به عنوان سرمربی و محمد رنجبر به عنوان مربی قدرت اول آسیا محسوب می‌شد و مدافع عنوان قهرمانی جام ملت‌ها بود.

بازیکنان ایران در رقابت‌های جام ملت‌های ۱۹۷۲، بهرام مودت، ناصر حجازی، جعفر کاشانی، مصطفی عرب، ابراهیم آشتیانی، اکبر کارگرجم، پرویز قلیچ‌خانی، مهدی مناجاتی، جواد قراب، مجید حلوایی، علی پروین، علی جباری، اصغر شرفی، غلامحسین مظلومی، همایون بهزادی، ‌حسین کلانی و صفر ایرانپاک بودند.

شاگردان دهداری جام‌ ملت‌ها را بسیار قدرتمند آغاز کردند تا خط و نشانی برای باقی تیم‌های مدعی بکشند. آنها در دیدار نخست‌ عراق را با هت‌تریک حسین کلانی شکست دهند.

ایران در جام ملت های آسیا ۱۹۷۲

هت‌تریک تاریخی جباری برای صعود به نیمه‌نهایی

تیم‌ ملی ایران در روز سوم مرحله گروهی باید به مصاف تایلند، میزبان رقابت‌ها می‌رفت. تایلندی‌ها که روی قهرمانی در جام ملت‌ها حساب باز کرده بودند، ورزشگاه ۲۵ هزار نفری ملی تایلند را پر کردند تا بتوانند ایران را شکست دهند. بازی در حالی برگزار می‌شد که بازیکنان ایران به خاطر اینکه صعودشان به مرحله بعدی قطعی شده بود، بازی را دست کم گرفتند و به همین خاطر تا دقیقه ۸۰ با دو گل از میزبان عقب بودند. در حالی که تایلندی‌ها سر از پا نمی‌شناختند، علی جباری، ستاره آن روزهای فوتبال ایران، یک‌تنه کار میزبان جام ملت‌ها را تمام کرد. او موفق شد در هشت دقیقه و در دقایق ۸۰، ۸۶ و ۸۸ دروازه تایلند را باز کند تا ایران بازی دو بر صفر باخته را سه بر دو پیروز شود و با اقتدار به بازی نیمه‌نهایی برود.

تیم ملی ایران در دور نیمه‌نهایی کامبوج را از پیش رو برداشت تا راهی دیدار نهایی شود.

دیدار نهایی جام ملت‌های آسیا ۱۹۷۲

این بازی که در حضور ۱۵ هزار نفری تماشاگران برگزار شد در پایان ۹۰ دقیقه با گل‌های علی جباری و پارک لی‌ چون با تساوی یک بر یک به پایان رسید تا کار به وقت‌های اضافه بکشد. وقت اضافه نخست بدون رد و بدل شدن گلی به پایان رسید اما در نیمه دوم وقت اضافه، حسین کلانی در دقیقه ۱۰۸ گل دوم ایران را به ثمر رساند تا ضمن زدن پنجمین گلش در جام ملت‌ها و کسب عنوان آقای گلی، گل قهرمانی شاگردان مرحوم دهداری را هم به ثمر رسانده باشد. در پایان بازی با همین نتیجه دو بر یک به پایان رسید تا ایران دومین جام قهرمانی را در دومین حضورش در جام ملت‌ها بالای سر ببرد.

زنده یاد ابراهیم آشتیانی

تیم ملی ایران ضمن اینکه تمام بازی‌هایش در جام ملت‌های ۱۹۷۲ را با پیروزی پشت سر گذاشت در کسب عناوین انفرادی هم توفیق داشت. حسین کلانی با پنج گل آقای گل رقابت‌ها شد و پس از او هم علی جباری با چهار گل قرار گرفت. همچنین ابراهیم آشتیانی به عنوان بهترین بازیکن جام ملت‌های ۱۹۷۲ بانکوک انتخاب شد. ضمنا ایران با قهرمانی در آن رقابت‌ها، جواز حضور در جام جهانی کوچک در برزیل را کسب کرد.

 

  • منبع خبر : ایسنا