به گزارش حاشیه ورزش
برنامهریزی تمرینی یکی از مهمترین عوامل برای پیشرفت در تناسب اندام و رشد عضلات است. یکی از سؤالاتی که معمولا برای ورزشکاران مبتدی و حتی حرفهای پیش میآید این است که هر عضله را چند بار در هفته تمرین دهیم؟ در واقع پاسخگویی به این سوال به عوامل مختلفی مثل سطح تمرینی ورزشکار، اهداف تمرینی هر فرد، نوع تمرین و ویژگیهای فردی بستگی دارد.
عملکرد تمرینات بدنسازی در بدن
بر اساس این مطلب که توسط امید صالحیان، فیزیولوژیست ورزشی و متخصص تغذیه ورزشی در پاسخ به سوال ایسنا تهیه شده، آمده است: تمرینات قدرتی با فشاری که به عضلات وارد میکنند باعت ایجاد پارگیهای ریز در تارهای عضلانی شده و اینگونه شروع کننده رشد عضلانی هستند. در قدم بعدی طی فرایندی به نام ترمیم، پارگیهای ریز عضلات با تارهای عضلانی کمی قویتر پر می شوند. بدن برای ترمیم، رشد و تقویت عضلات نیاز به زمان کافی برای استراحت و تغذیه مناسب دارد. در واقع با توجه به شدت و حجم تمرین، عضلات برای بازسازی کامل به ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان نیاز دارند اما گاهی اوقات با تغییر در حجم و شدت تمرین زمان ریکاوری را هم میتوان کم و زیاد کرد.
در عین حال باید توجه داشت تمرین بیش از حد و عدم استراحت میتواند باعث بیش تمرینی و افت عملکرد شود. همچنین با توجه به سایز و عملکرد عضلات بزرگتر، مانند عضلات پا و پشت، نیاز به زمان بیشتری برای بازیابی دارند در حالی که عضلات کوچکتر مانند عضلات بازو یا شانه، سریعتر بازیابی میشوند.
- منبع خبر : ایسنا