به گزارش حاشیه ورزش ، قاسم کیانی درباره انتخاب جواد داوری به عنوان رئیس جدید فدراسیون بسکتبال ایران، توضیح داد: من فکر میکنم نفراتی که بودند همگی صلاحیت داشتند، اما از بین آنها داوری صلاحیت بیشتری داشت که خوشبختانه انتخاب هم شد. پیش از هر چیزی باید بگویم آقای سجادی نشان داد که مثل وزارت قبل دخالتی در انتخابات نمیکند. در وزارتخانه قبلی دخالت بسیاری میکردند و بعد میگفتند نه کارهای نیستیم. انتخابات بسکتبال چند بار عقب افتاد و طباطبایی تایید نشد، همین موضوع نشان از این است که نگاه وزارت فرق دارد و ساعی هم در تکواندو سالم انتخاب شد، دقیقا مثل داوری در بسکتبال.
* طباطبایی کاری نکرد
او ادامه داد: جواد شایسته بود، هرچند به نظرم کار سختی دارد. کار سختی دارد چون طباطبایی در این مدت 4 سال کار خاصی نکرد، بلکه خیلی چیزها هم عقب رفت و بدتر از قبل شد. علی رغم قولهای خوبی که داده بودند تنها اتفاق خوبشان رفتن تیم ملی به المپیک با مربی ایرانی بود که البته سهم خود طباطبایی هم در آن زیاد نبود، بلکه تلاش خود کادرفنی و بازیکنان بود. مشحون در دوران طولانی مدت خود تمام افتخارات بسکتبال را کسب کرد و خیلیها میگویند ریشه این موفقیتها به دوره قبل مشحون برمیگردد، اما افتخاراتی که در ۱۸ سال کسب شد همگی برای گذشته نبود. در دوره مشحون انتقادهایی بود، اما من فکر میکنم که وزارت در آن زمان چوب لای چرخ ایشان گذاشت. البته کار شکنیهایی هم در فدراسیون صورت میگرفت که نهایتا ایشان رفتند و طباطبایی آمد. در دوره طباطبایی به معنای واقعی کاری صورت نگرفت.
* داوری الان یک فدراسیون معیوب دارد
کارشناس بسکتبال ایران درباره عملکرد طباطبایی طی چهار سال گذشته توضیح داد: بسکتبال پر افتخار بود و طباطبایی میخواست این ورزش را به اوج برساند، خیلی کارها مد نظر ایشان بود و میگفت پول میآوریم و … ، اما ایشان نه تنها روی یک خط مستقیم حرکت نکرد، بلکه به شدت نزول کرد. اگر داوری بعد از مشحون میآمد کار راحتتری داشت، اما الان یک فدراسیون به شدت معیوب دارد که خیلی کار را سخت میکند. با این وجود خیلی خوشحالیم یک قهرمان از خانواده بسکتبال آمد، یک قهرمان بی حاشیه و پر تلاش. جواد تا زمانی که بازی کرد حتی در سنین بالا هم در اوج بود و تمرین زیادی میکرد، زمانی که آسیب دید هم پر تلاش کار میکرد، این روحیه پر تلاش جواد در زمین، قطعا در مدیریت هم میتواند کمک کننده باشد.
* انتخابهای اولیه داوری امیدوار کننده بود
او با اشاره به انتخاب 4 عضو هیات رئیسه فدراسیون نیز گفت: او در انتخابهای اولیه خوب کار کرد. متاسفانه هیات رئیسه فدراسیون در زمان طباطبایی درجه دو شد چون از آدمهای بزرگی استفاده نکرد و فدراسیون محله برو بیا شد. بسکتبالیها کم بودند و در کمیتهها رفت و آمد زیاد بود، ثباتی وجود نداشت. همین الان کمیته آموزش نداریم، تیمهای پایه ناقص است. متاسفانه طباطبایی نفرات خوبی را انتخاب نمیکرد و چون وزارتی بود ابتدا کارمندان وزارتی را وارد کار میکرد که خوب نبود. خوشبختانه داوری با انتخابهای اولیهاش نشان داد که بهترینها را میخواهد چون بازوان قدرتمند تاثیر زیادی در موفقیت دارند. به عنوان مثال آقای آتشی یکی از کارشناسان خبره نیست، بلکه از نظر من آقای آتشی بهترین کارشناس خبره بسکتبال است. او تاریخ بسکتبال ایران است.
کیانی ادامه داد: جواد میداند چه کار سختی در پیش دارد. خانم نوروزیان و آقای کیهانی نیز بهترین انتخاب بودند. کیهانی همین الان هم بهترین ارتوپد است و بسیار خوب شد که ایشان آمد. کیهانی همیشه کمک کننده خواهد بود. این انتخابها نشان میدهد جواد با فکر وارد شده است تا بسکتبال را راه بیاندازد. خوشبختانه مثل خیلیها ادعای زیادی هم نداشت. حتی در مصاحبه خود نیز گفت چهار سال زمان کم است که حرف درستی است. خوشحال هستم و همه باید به او کمک کنند. انشاءالله او با همین روندی که شروع کرد، فدراسیون بی سر و سامانی که الان تحویل گرفت را در این چهار سال سر و سامان بدهد. هرچند کار بسیار سختی دارد.
* مدیریت، حلقه گمشده در فدراسیون بود
پیشکسوت بسکتبال ایران در پاسخ به این سوال که اصلیترین مشکل فدراسیون طی چهار سال گذشته چه بود؟ توضیح داد: مدیریت طباطبایی ضعیف بود. اول که آمدند نگاه مدیریتی که در دنیا هست را عنوان کرد که هر کمیته و جایی باید مدیر مجزا داشته باشد که خیلی خوب بود. ایشان با این نگاه آمد، اما افراد درشتی انتخاب نکرد که نشان از ضعف مدیریتی است. شما نگاهتان شاید درست باشد، اما انتخابها مهم است. چقدر از ایشان سوءاستفاده شد، ایشان مشکلات دیگری هم داشت که تایید نشد. متاسفانه سوءاستفادههای زیادی از رامین شد. فقط حرف بود و عمل نشد، بخاطر انتخابهای غلط کنترل فدراسیون را نداشت.
او افزود: برخی در فدراسیون بودند که به آینده خودشان فکر میکردند نه به این که بسکتبال چه میشود. مگر میشود یک کمیته بارها تغییرات داشته باشد؟ هربار که به فدراسیون میرفتیم ۶۰ – ۷۰ درصد نفرات جدید بودند و کسی را نمیشناختید. شاید فکر میکردند کار در بسکتبال راحت است، اما کار در چنین فدراسیونهایی بسیار سخت است. با صحبتهایی که از جواد داوری دیدم، بدون تردید و به جرات میگویم خیلی بهتر از طباطبایی میتواند بسکتبال را اداره کند.
* اضافه کردن تعداد تیمهای لیگ بهانه بود
کیانی با اشاره به ضعفهای فدراسیون در دوران طباطبایی گفت: این که تعداد تیمها زیاد شد را میگویند خوب است، اما در حقیقت درست نیست. طباطبایی چون اسپانسر نداشت میخواست با این کار از تیمها ورودی بگیرد تا پول بیاورد، چون پول نداشت. خدا میداند چقدر از این تیمها پول ورودی گرفتند که تعداد تیمها زیاد شد. هر کس از راه آمد وارد لیگ شد چون پول میدادند. به لحاظ کمی تعداد تیمها زیاد شد، اما به نظرم درست نبود. مورد بعدی که خیلی بد است، قرار دادن یک تیم ملی تحت پوشش یک باشگاه بود که آن هم به دلیل نداشتن پول صورت گرفت. در چنین شرایطی یک باشگاه میگوید مربی من باید سرمربی تیم باشد که خوب نیست. متاسفانه بسیار بسته کار کردند و باشگاههایی هم که کمک کردند سهم خواستند که او هم به ناچار پاسخ مثبت داد.
* تیم ملی مدیریت میخواهد
کارشناس بسکتبال ایران، درباره عملکرد تیم ملی در پنجره دوم انتخابی جام جهانی 2023 توضیح داد: مسلما بسکتبال ما درجه یک آسیا است و تیمهای دیگر درجه دو و پایینتر هستند. ولی با این حال یادمان نرود که بسکتبال برد و باخت دارد، هرچند برخی باختها دور از انتظار است، مثل باخت به قزاقستان. حتی مصطفی هاشمی هم فکر نمیکرد ببازند، خصوصا با دیدگاه خوبی که ایشان دارند، اما همیشه برد و باخت هست و نمیتوان فرار کرد. نمیدانم شرایط تیم چطور بود. در مجموع از نظر فنی ما بهتر هستیم، اما همه چیز فنی نیست خصوصا وقتی به یک تیم ضعیفتر میبازید مسائل دیگری هم دخیل بوده است.
او ادامه داد: در بازی با سوریه هم فقط کوارتر چهارم فاصله را زیاد کردیم. برد بسیار خوبی هم بود، اما انتظارات از تیم ایران در چنین بازیهایی بیشتر است. جواد داوری یکی از صحبتهای اولیهاش این بود که تیم ملی را تقویت خواهم کرد. او این قضیه را دنبال کرده و با این صحبت نشان داد که میداند چه اتفاقاتی رخ داده است. تیم ملی ایران تیم بزرگی است و نفراتی چون حدادی، کامرانی، جمشیدی، یخچالی، حسنزاده و … را دارد که خیلی بزرگ هستند، این تیم مدیریت میخواهد. مدیریت این نفرات بسیار مهم است و بعضا مدیریت یک تیم از بحث فنی مهمتر است. آقای هاشمی کار فنی را خیلی خوب انجام میدهد، اما اینکه داوری میگوید میخواهم کادرفنی را تقویت کنم نشان میدهد تیم به مدیریت بیشتری نیاز دارد. داوری از کمیته فنی صحبت کرد که به نظرم بتواند یک کمیته قوی را برای بسکتبال تشکیل دهد.
* تیم ملی مشکلی بجز مسائل فنی هم داشت
کیانی در پایان صحبتهای خود تصریح کرد: به نظرم یک برد و یک باخت مهم نیست، اما باید بپذیریم که مشکل در این تیم وجود داشت و حالا کجا بود گفتنش راحت نیست. ما قبلا هم به تیمهای ضعیف باختهایم، اما باید یک فکری به حال این موضوع شود. بازیهای خوبی نکردیم، اما من همه این موضوعات را به پای کادرفنی نمیگذارم چون خودم هم مربی بودهام و گاها شرایطی پیش میآید که چنین اتفاقی رخ میدهد. نشستهای بعد بازی هم نشان داد که موضوعات مختلفی بوده است. باخت غیر منتظرهای بود واقعا، اما نباید خیلی بزرگ شود.