به گزارش حاشیه ورزش، این مراسم روز سهشنبه با حضور حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، رضا صالحی امیری، رییس کمیته ملی المپیک، مریم کاظمیپور، معاونت توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، فروردین، عضو فراکسیون ورزش، محمد پولادگر، معاونت ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش، محمدشروین اسبقیان، رییس فدراسیون جانبازان و معلولان، محمد پرگر، رییس کنفدراسیون ورزش ناشنوایان آسیا و جمعی از ورزشکاران اعزامی به المپیک در سالن هتل المپیک برگزار شد.
در این مراسم رضا صالحی امیری گفت: هر نتیجهای که در برزیل بگیرید، برای ما ارزشمند است و پرچمدار ایران اسلامی هستید. با تلاشهای رییس فدراسیون ناشنوایان مطمئن هستم کاروان ما در برزیل خوش خواهد درخشید و کام ملت را شیرین میکند. هدف نهایی ما نشاندادن اقتدار نظام اسلامی در منظر جهانیان است.
صالحی امیری ادامه داد: ما وظیفه اخلاقی، انسانی و شرعی داریم تا زبان این عزیزان در نظام تصمیمگیری باشیم. دستان این عزیزان را میبوسیم و از دولت خدمتگزار تشکر میکنیم که ورزش معلولان و ناشنوایان را حمایت میکند.
تیشهگران، رییس فدراسبون ناشنوایان نیز در این مراسم اظهار کرد: خوشحالم که بعد از چهار سال تمرین و برنامهریزی توانستیم در هشت رشته ورزشی برای حضور در المپیک آماده شویم.
او ضمن تشکر از حمایتهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای اعزام کاروان ناشنوایان به المپیک برزیل افزود: ناشنوایان در این دوره با حمایتهای صورتگرفته نسبت به سالهای قبل بیشتر در ورزش دیده شدهاند. تلاش بر این است از دوره گذشته بهتر ظاهر شویم. در دوره گذشته در ١٣ رشته ورزشی و با ١٣٣ ورزشکار حضور داشتیم و در جایگاه هفتم قرار گرفتیم. در این دوره با ٧٥ ورزشکار و در هشت رشته ورزشی شرکت خواهیم کرد و تلاشمان حضور کیفی در این دوره از رقابتهاست.
وی اضافه کرد: ١١٨ کشور در بیستوچهارمین دوره بازیهای المپیک ناشنوایان حضور دارند که اولین کاروان اعزامی ما فوتبال است و بعد از فوتبال، تیراندازی، کاراته، تکواندو، دوومیدانی و کشتی آزاد و فرنگی و والیبال ساحلی به ترتیب عازم مسابقات خواهند شد.
رییس فدراسیون ناشنوایان خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که در این دوره جزو شش تیم برتر شویم و قول میدهیم در ابتدا با کاروان بانشاط و اخلاق در برزیل حضور پیدا کنیم و همچنین نماینده شایستهای برای ایران باشیم.
وی افزود: ما از نظر سیاسی، فرهنگی و ورزشی با برزیل بسیار نزدیک هستیم. امیدوارم ورزشکاران الگوی خوبی در المپیک باشند و با دست پر برگردیم و همانند همیشه در میادین بینالمللی اقتدار ایران را نشان دهیم.
محمدمهدی فروردین در این مراسم گفت: از وزیر تشکر میکنم که با حضور خود در میان ناشنوایان باعث دلگرمی آنها شده است. درست است که ورزشکاران ناشنوا نمیشنوند اما ذهن ما را میخوانند و اهل حاشیه نیستند و خیلی دوستداشتنی هستند. همه این ورزشکاران چهرههای ماندگارند.
او همچنین گفت: زیرساختها در ورزش معلولان و ناشنوا مناسب نیست. امیدواریم در دولت انقلابی زیرساختهای برازنده برای ناشنوایان و جانبازان و معلولان را فراهم کنیم. مجلس و نمایندگان در کنار شما هستند. حال این که صاحب عنوان شوید یا نشوید، قابل احترام هستید.
علیرضا بسیج، کاپیتان تیم فوتبال ناشنوایان نیز با اشاره به کاستیهای ورزشکاران ناشنوا افزود: چهار دوره المپیک حضور داشتم اما تا به حال شاهد برگزاری مراسمی در چنین سطحی نبودم.
وی با بیان این که سطح پاداش مدال آوران ناشنوا نسبت به قهرمانان المپیک و پارالمپیک کم است، خاطرنشان کرد: مدالآوران ناشنوا شامل استخدام نمیشوند و به آنها کار نمیدهند. حتی ورزشکاری داشتیم که کارگر روزمزد بوده اما بعد از حضور در اردو اخراج شده است.
بسیج ادامه داد: مبلغ صندوق حمایت از ورزشکاران و پیشکسوتان برای مدالآوران ناشنوا خیلی پایین است. دغدغه ورزشکاران این است که سطح پاداش آنها برای کسب مقام اول، دوم و سوم چقدر است و میگویند رنگ پرچم افراد شنوا با ناشنوا چه فرقی دارد.
در ادامه این مراسم محمد پولادگر، معاون وزیر، ضمن تشکر از فدراسیون ناشنوایان برای برگزاری اردوها و ارتقای سطح فنی ورزشکاران افزود: در زمان ریاست تیشهگران تحولات چشمگیری در ورزش ناشنوایان ایجاد شده و موفقیتها نشاندهنده این تلاش هوشمندانه است.
وی خاطرنشان کرد: نکتهای از طرف کاپیتان تیم فوتبال مطرح شد که خودم هم تا سال گذشته نمیدانستم و برای من علامت سوال بود که چرا فدراسیون ناشنوایان از پارالمپیک جداست. از وزیر خواهش میکنم پاداش و مزایای یکسانی برای همه قهرمانان ناشنوا در نظر گرفته و توجه ویژهای به شما شود. امیدوارم به آن چه مطلوب نظر شماست، برسید.
پولادگر خاطرنشان کرد: امیدوارم در المپیک برزیل نتایج بهتری نسبت به دوره قبل کسب شود و در همین مکان پیروزی شما را جشن بگیریم.