سن آموزش شنا به کودکان
سن آموزش شنا به کودکان
دربحث شنای کودکان قبل از هر چیز، بحث آشنایی با آب در میان است. اگر قرار است کودکی برای شنا کردن آموزش ببیند، قبل از آن باید با آب آشنا شود.

 

به گزارش حاشیه ورزش

مهدیس آصفی

به طور کلی یاد گرفتن شنا وآشنایی با آب 2 مقوله کاملاًً متفاوت اند. نکته مهم در آموزش شنا به کودکان هم، همین آشنایی آن ها با آب، از دوران کودکی است.
منظور از دوران کودکی، حتی می تواند دوران نوزادی ونخستین ماه های تولد هم باشد.
از آن جا که همه ما هنگام جنینی بودن در آب غوطه ور هستیم به طورطبیعی در دوران نوزادی آمادگی تجربه دوباره این حالت را داریم.
شناور شدن نوزادان در آب هم از همین حالت غریزی سرچشمه می گیرد؛ اما با گذشت زمان، بزرگ تر شدن کودکان و دورماندن آن ها از آب، به دلیل این که به هر حال تجربه آب برای کودک تجربه یک محیط متفاوت است، احتمال غلبه ترس براو وجود دارد.
بنابراین درابتدای امر، کودک باید قبل ازهر چیز مرحله آشنایی با آب را تجربه کند.
بهترین سن برای یادگیری شنا
بنا به توصیه آکادمی ملی طب اطفال آمریکا، چهار سالگی به بعد بهترین سن برای کودکانی است که به شناکردن علاقه دارند.
کلاس آموزش شنا برای نوزادان 8 ماهه تا 5 ساله با حضور مادران!» تعجب نکنید، این یک آگهی تبلیغاتی است که مادران را تشویق کرده هرچه سریع تر برای آموزش شنای کودکانشان اقدام کنند.
استخرهای شنای مادر و کودک مدت هاست برای جلب مشتری بیشتر در برخی خانه های کودک یا مهدکودک ها تبلیغ می شوند ولی این کار اما و اگرهایی دارد که مادران باید قبل از ثبت نام فرزندانشان در کلاس ها بدانند.
فواید شنا برای کودکان
شنا، ورزش بسیار مفیدی برای کودکان است. علاوه بر اینکه آمادگی قلبی- عروقی آنها را بالا می برد. به کودکان کوچک تر کمک می کند که بتوانند تعادلشان را حفظ کنند. راه رفتن در آب باعث تقویت عضلات پاها می شود. از سوی دیگر، شنا حس اعتماد به نفس و استقلال به کودکان می دهد؛ به نحوی که می توانند به توانایی های خود اکتفا کنند.
شنا و بازی در آب می تواند ذهن کودک را نیز باز کند. شادی و تفریح را برایش به ارمغان آورد و از همه مهم تر اینکه اشتهای کودک را افزایش دهد. بنابراین شنا هم فواید جسمی دارد، هم فواید روانی.
آموزش شنا به کودک گروهی یا خصوصی ؟
اجازه بدهید کودک شما مراحل اولیه آموزش شنا را به صورت گروهی ودرکنار بچه های هم سن و سالش تجربه کند.
وقتی کودکان درکنار هم شروع به تمرین می کنند، تلاش می کنند هر طور شده از یکدیگر عقب نمانند. حرکات همدیگر را تکرار می کنند تا بتوانند به خوبی دوستانشان باشند؛ گاهی همین از روی دست هم نگاه کردن ها به آنها کمک می کند حرکات لازم را زودتر وبهتر یاد بگیرند.

  • نویسنده : مهدیس آصفی